Hlavní obsah

Majitelé psů mají prý více pohybu než pravidelní návštěvníci fitness center

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Zdravý životní styl a dostatek pohybu nám doporučují odborníci i lékaři již dlouhá léta. Pravidelní návštěvníci fitness center a různých tělocvičen by proto s pohybem neměli mít žádný problém. Vědci ale přišli s překvapivým výsledkem. Více pohybu než pravidelní návštěvníci tělocvičen mají jednoznačně majitelé psích mazlíčků.

Foto: Zdeněk Dryák, Právo

Pravidelní návštěvníci fitness center mají prý podle nové studie méně pohybu než majitelé, psů kteří chodí třikrát týdně na dlouhé procházky.

Článek

V průměru totiž majitelé psů cvičí svého pejska dvakrát denně po dobu 24 minut, týdně to dělá pět hodin a 38 minut. Navíc průměrný majitel psa bere svého miláčka ven na tři dlouhé procházky každý týden, takže k tomu přidává dvě hodiny a 33 minut chůze.

Ve srovnání s tím, lidé bez psa stráví chůzí či aerobním pohybem ve fitness centru v průměru jen hodinu a dvacet minut týdně.

„Chození do tělocvičny může být něco jako povinnost, ale venčení psa je spíše radost,“ věří autor studie Bob Martin z Londýna.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám