Tajemství superčokolády spočívá v tom, že je vyrobena z tuků s vysokým bodem tání. Zatímco běžná čokoláda je úplně roztopená již při 30 stupních Celsia, novinka taje až při 49 stupních, a může tak být bez obav skladována i v oblastech s tropickým klimatem.

Navíc jsou do cukrovinky uměle přidány vitaminy A, B1 a C, které jsou pro život nezbytné. „Chtěli jsme přeformulovat tento výrobek, aby obsahoval nové tukové složky, aby se zlepšily struktura a chuť, a přitom neovlivnil bod tání,“ uvedl jeden z autorů Lan Bui.

Vědci se teď snaží vitaminy pokrýt vrstvou sloučenin, které by chránily čokoládu před nabíráním vlhkosti a před oxidací, ale přitom by umožňovaly v těle pomalé uvolňování vitamínů a jejich vstřebávání do krve. Zatím byla vyvinuta mléčná varianta a pracuje se na hořké.