Hlavní obsah

Nebojte se k zubaři, s laserem to nebolí

Právo, František Kšajt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ

Trápí vás zub? Nebojte se. Ošetření s laserem nebolí. Slogan jako vystřižený pro nově vznikající Středoevropské laserové centrum v Mariánských Lázních. V zubní ordinaci Tomáše Foustky už laserový zubařský přístroj používají.

Článek

V ordinacích mariánskolázeňského stomatologického centra v Dřevěné ulici to vypadá jako v laboratořích vědeckofantastického filmu. Práce s laserem Opus Duo izraelsko-americké firmy Lumenis, mimochodem prvním v republice, je sice už hudbou současnosti, ale stále ještě spíš budoucnosti. Boom laser prožívá ve zdravotnictví zejména v sousedním Německu.´

„Moderní laserové technologie jsou k pacientům rychlé, šetrné, velmi účinné a ve většině zákroků i bezbolestné. Laserový paprsek proniká pouze do velmi malých hloubek a nemůže tudíž poškodit okolní tkáně. Umožňuje ošetření tvrdých a měkkých struktur - zubů, kostí, sliznic i kůže,“ vysvětluje zubní lékař Tomáš Foustka. 

„Jak pronikám do tajů této laserové technologie, nemohu si ji vynachválit. Používám ji už také při chirurgických zákrocích, například při implantacích,“ upřesňuje lékař.

Nejen pro zubaře

Středoevropské laserové centrum v Mariánských lázních má zatím ještě jen virtuální podobu. Jak ale tvrdí Alfred Ostenried, výkonný ředitel nadnárodní společnosti SLC Medical Care, která ve světě zavádí do zdravotnictví nejmodernější metody, mělo by se stát realitou během několika příštích měsíců.

Podtrhne význam lázeňského města vracejícího zdraví. Sloužit zde bude jak dentální, tak i všeobecné a veterinární medicíně. „Jsem otevřený. Netajím informace. Ošetření laserem by nemělo zůstat pouhou raritou. Centrum proto bude sloužit i jako zázemí pro informatiku,“ dodává zubař Tomáš Foustka.

Reklama

Související témata:

Související články

Bílé zuby již nejsou výhradou celebrit

Čím dál více lidí touží po krásném bílém úsměvu. Bohužel pouze pravidelná péče o chrup často nestačí. Aby Vaše zuby zářily jako hollywoodským hvězdám,...

Výběr článků

Načítám