Hlavní obsah

Znamení úspěchu na prvním rande

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak poznat, že na první schůzce všechno probíhá tak, jak má? Podle vědců je dobrá nálada a zejména pak smích důkazem toho, že je vše na dobré cestě. Pokud máte stejný smysl pro humor a smích vám na první schůzce nedělá problém, máte nejspíš vyhráno.

Foto: Profimedia.cz

Smích a uvolněnost na prvním rande jsou podle odborníků klíčem k úspěchu. Ilustrační foto

Článek

Zapomeňte na trapné fráze a romantická klišé. Na prvním rande je nejlepší se uvolnit a nepostrádat smysl pro humor. Právě vtip a schopnost projevit svou veselou stránku jsou základní výživou pro romantické city na prvním rande.

Smysl pro humor je totiž jednou z nejpřitažlivějších vlastností člověka. A čím vtipnější dokáže dvojice na prvním rande být, tím větší má šanci, že vztah bude mít pokračování.

„Když se potkají dva lidé, kteří se neznají, pak je tím pravděpodobnější, že žena bude jevit zájem o další schůzku, čím je muž vtipnější a čím víc se ona jeho vtipům směje. Ale ještě větším indikátorem vzniku vzájemných sympatií a citů je to, když se na prvním rande smějí oba,“ tvrdí docent Jeffrey Hall z University of Kansas.

Humor není jen projevem inteligence, což se často uvádí jako důvod, proč je evolučně tak přitažlivý na protějšku, ale spíš naznačuje, že vztah s dotyčným bude zábavný a plný veselí. Že dvojice těžkosti života bude zvládat s nadhledem.

„Humor naznačuje, že je člověk společenský a otevřený k druhým, dále pak muži používají humor jako měřítko toho, zda se žena o ně zajímá, za třetí, když muž vtipkuje a žena se směje, pak to odpovídá scénáři lidského dvoření, nakonec humor je cenný sám o sobě,“ vysvětluje docent Hall.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám