Hlavní obsah

Vzhled a postava je pro ženy důležitější než kvalitní partner

Londýn

Krásná, štíhlá postava je pro ženy stále velmi důležitá. Jakmile se tedy žena alespoň přiblíží své vysněné postavě, její pocity štěstí jsou silnější, než když má uspokojivý milostný život.

Foto: Profimedia.cz

Změna váhy směrem ke štíhlosti má na ženskou náladu a duši větší vliv než její partner a milostný život

Článek

Ze čtyřiadvacetileté rozsáhlé studie vyplynulo, že změna váhy směrem ke štíhlosti má na ženskou náladu a duši větší vliv než její partner a milostný život. Být obézní je pro ženu podle těchto závěrů mnohem horší, než být bez chlapa. Naopak být štíhlá jí dodá více spokojenosti než být zadaná.

Symbol ženské síly

„Pracovala jsem s mnoha ženami s nadváhou a většina z nich neustále myslí na svou váhu. Může za to především společnost, ve které žijeme, kde se neustále hodnotí a řeší tvar, velikost a atraktivita. Lidé, kteří jsou obézní, jsou nesmyslně nařčeni z toho, že jsou hloupí nebo líní nebo se o sebe nestarají,“ tvrdí psycholožka Pam Spurrová.

Být dnes nezadaná navíc už dnes vlastně nic neznamená. Naopak je to mnohdy symbol ženské síly a nezávislosti. Proto váha souvisí s emocemi a náladou silněji než právě status spokojené manželky.

Podle odborníků je žena skutečně zamilovaná, pokud myslí na společnou budoucnost, na budování společného domova a rodinu. Jakmile upřednostňuje kariéru, pak je něco špatně. Nic však neplatí bez výjimek.

Reklama

Související témata:

Související články

Inteligence ženy se prý pozná podle křivek

Figura a inteligence spolu prý mohou souviset. Myslí si to kalifornští vědci, kteří vyzkoumali, že ženy s bujnějšími křivkami dosahují v průměru lepších...

Výběr článků

Načítám