Hlavní obsah

Vydrží váš vztah? Psycholog odhalil tři znaky, které napoví

Novinky, ald

Nezáleží na tom, zda vám partner připravuje snídani do postele, nebo kolik času týdně věnujete milování. Psycholog Max Blumberg poodhalil skutečné znaky pevných a dlouhodobých vztahů.

Foto: Profimedia.cz

Šťastné a spokojené vztahy se konfliktům nevyhýbají.

Článek

Všichni si přejeme, aby náš vztah vydržel věčně. Děláme pro druhého první poslední, udržujeme sexuální jiskru a nezapomínáme ani na konverzaci. Přes to všechno může vztah krachnout.

Max Blumberg ale říká, že pokud vedle sebe máte skvělého člověka a dokážete společně zapracovat na následujících třech bodech, pak má váš vztah vysokou šanci na přežití.

1. Nebojte se konfliktu

Nepamatujete si, kdy jste se s partnerem naposledy pohádala? Možná si myslíte, že nulový počet konfliktů je důkazem vaší pevné lásky, avšak opak je pravdou.

„Pokud mezi partnery nedochází k žádnému konfliktu, je to známkou toho, že jejich vztah je nudný, nebo je jeden z partnerů velmi submisivní,“ vysvětluje Blumberg.

Šťastné a spokojené vztahy se konfliktům nevyhýbají a případné problémy řeší otevřeně a klidně. Ptáte se, jak je možné řešit problém bez zbytečných emocí?

„Musíte počkat nejméně tři až čtyři hodiny, než se vaše chemikálie znovu vyváží a divoké emoce ustoupí. Teprve pak dokážete záležitost probrat v klidu a s rozumem,“ radí psycholog Blumberg.

Zábava nejen během karantény. Vyzkoušejte s partnerem sexting

Vztahy a sex

2. Naučte se být sama

Na začátku vztahu si užíváme každou minutu, kterou trávíme po boku naší lásky. Cestování, návštěva kulturních institucí nebo sportovní aktivity udržují nový vztah v příjemném tempu a dodávají mu nové a nové podněty. Dříve nebo později se tato fáze utlumí a vztah přejde do rutiny.

Právě v tento okamžik se ukáže, zda spolu doopravdy můžete být. Pokud dokážete najít záblesky romantiky i během nakupování v supermarketu nebo u sledování seriálu, pak máte vyhráno.

Pro silné páry je také charakteristické to, že od druhého nevyžadují neustálou přítomnost. Mít vlastní koníčky, záliby a přátele je prospěšné nejen pro vás, ale také pro vašeho partnera.

Podle Blumberga byste se neměli bát ani ticha. „Důležitým znakem silného vztahu je, že partneři dokážou mlčet a necítí se kvůli tomu vinni,” vysvětluje Blumberg pro Stylist.

Podle čeho poznat, že jste uvízli v toxickém manželství

Vztahy a sex

3. Mluvte o vztahu

Všichni víme, že komunikace je pro vztah velmi důležitá. Často ale opomíjíme konverzaci ohledně vztahu samotného. Kdy naposledy jste se partnera zeptala, zda je ve vztahu šťastný?

Hovořili jste někdy o tom, co můžete udělat pro zlepšení vašeho milostného života? Nebojte se otevřít i témata, která na první pohled nejsou příjemná. Uvidíte, že vašemu partnerskému soužití dodají nový impuls.

„Pokud se nebavíte o samotném vztahu, pak se dříve nebo později můžete cítit osamoceně,” dodává Blumberg.

Reklama

Související témata:

Související články

Láska protikladů aneb Introvert vs. extrovert

Protiklady se přitahují, říká se. Otázkou ale je, jestli spolu také zůstávají. Pokud to zajiskří mezi extrovertem a introvertem, jejich protichůdné povahové...

Výběr článků

Načítám