Hlavní obsah

Vnímaví a komunikativní muži poskytují partnerkám lepší sexuální prožitky

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co zaručí ženám skvělé sexuální zážitky v partnerském vztahu? Na to asi neexistuje zcela jednoznačná odpověď. Vědci ale přišli s jedním možným řešením, které by ženy mohlo k takovým prožitkům alespoň o trochu více přiblížit a rozhodně není až zas takovým překvapením. Stačí se prý seznámit s mužem, který je ochoten naslouchat.

Foto: Profimedia.cz

Muži, kteří se umějí vcítit do pocitů své partnerky, jsou prý "nezapomenutelnými" milenci.

Článek

Najít chápavého a spolehlivého partnera pro život nebývá jednoduché. Když už takového žena najde, má vcelku solidní základ pro dlouhodobý vztah. Pokud k jeho kladným vlastnostem navíc patří ještě komunikativnost a schopnost naslouchat ostatním, může si prý být docela jista skvělými sexuálními zážitky a tím i častějšími orgasmy, cituje výsledky studie server Daily Mail.

Autoři americké studie tvrdí, že našli první opravdu pevný vztah mezi duševní pohodou a sexuální rozkoší. Podle nich existují tři důležité vlastnosti, pomocí kterých dokážou zjistit, jak šťastný a spokojený daný jedinec je - sebevědomí, samostatnost a empatie. Tyto tři body pak byly porovnávány se třemi měřítky sexuální rozkoše - četnost orgasmů, ochota provádět orální sex a užívání si orálního sexu.

Sebevědomím k sexuálnímu potěšení

Tým z Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health zjistil, že sexuální potěšení u žen je přímo spojeno právě se schopností empatie u jejího partnera. Zjistili také, že čím větším sebevědomím a spontánností žena oplývá, tím vyšší je i hladina jejího sexuálního potěšení.

"Tyto důležité vývojové tendence mohou být důležité pro sexuální potěšení především mladých žen, protože jim mohou pomoci prolomit překážky v sexuální komunikaci s partnerem," uvedla vedoucí výzkumu Adena Galinskyová.

Podle výsledků studie mezi 3237 respondenty ve věku 18 až 26 let  jsou na nejvyšší úrovni sexuálního potěšení mladí muži, devět z 10 mělo orgasmus téměř při každém styku, zatímco u žen to bylo u pouhých 47 procent.

Podle Galinskyové bylo také překvapivým zjištěním, že muži si mnohem více než ženy užívají poskytování rozkoše partnerce prostřednictvím orálního sexu. "Je opravdu zajímavé, kolik mladých mužů se rádo zapojuje do různorodých činností, kterými poskytují partnerce dokonalou rozkoš. Mezi mladými muži a ženami je v takovém chování nepředstavitelný rozdíl," zhodnotila Galinskyová a dodala: "Sexuální zdraví není jen o tom, vyhnout se sexuálně přenosným chorobám, nechtěnému těhotenství nebo násilí. Jeho součástí je i sexuální pohoda a spokojenost."

Reklama

Související témata:

Související články

Co ženy láká na sexuální turistice

V dřívějších dobách sexuální turistiku vyhledávali především muži. Dnes se již pozice vyrovnávají. Kouzlo anonymních sexuálních hrátek stále častěji...

Výběr článků

Načítám