Hlavní obsah

Víno Adolf Hitler se stalo vánočním hitem

– BERLÍN
Novinky, Korzo

V Berlíně a v Bruselu je obrovským vánočním hitem víno s názvem Adolf Hitler, provázené reklamním sloganem "Jeden národ, jedna vlast, jeden vůdce". Pokus o zákaz jeho prodeje jen vyšvihl zájem o tento mok na rekordní úroveň. Ke koupi je také víno, na jehož vinětách jsou portréty Rommela a Göringa.

Článek

Víno na trh je uvedl vinař Alessandro Lunardelli, který už dříve slavil v Itálii úspěch s brandy Mussolini, ale podle jeho vyjádření "letošní předvánoční prodej překonává všechny rekordy".

Žaláři za Mussoliniho se obratně vyhnul

Lunardelli měl v Itálli s prodejem značky Mussolini problémy, ale jak pokutě, tak případnému věznění se vyhnul, protože justici se nepodařilo prokázat, že brandy Mussolini je propagandou fašismu. Přesto nyní německé orgány požádaly Italy o právní pomoc, aby proti němu mohly zahájit řízení.  

"Statut pronásledovaného mi udělal obrovskou reklamu," vzkázal vinař ze sídla své firmy na hranicích Itálie a Rakouska.  

Další bude Stalin

Lunardelli odmítá nařčení z náklonnosti k nacismu a fašismu a v brzké době se chystá uvést na trh víno Marx, Lenin a Che Guevara.  

"Divím se, že dosud není na trhu víno se jménem Stalina, který zahubil patnáct miliónů lidí," dodal jednačtyřicetiletý vinař.

Reklama

Výběr článků

Načítám