Hlavní obsah

Většina žen si před sexem dodává odvahu alkoholem

Londýn

Že má alkohol silný vliv na odbourávání ostychu a zábran, ví člověk už celá tisíciletí. Posilnit se alkoholem, nebo lépe řečeno spíš oslabit se před sexem se ale poslední roky odhodlává stále více žen. Nový průzkum prokázal, že 75 procent má variantu sexu s lehkým opitím raději. Cítí se totiž pak sebevědoměji.

Foto: Profimedia.cz

Alkoholem si některé ženy při sexu zvedají sebevědomí

Článek

Britská společnost Femfresh si nechala vypracovat průzkum mezi třemi tisícovkami žen ve věku 18 až 50 let. Výsledky přitom odhalují, že ženy měly v průměru osm sexuálních partnerů, ale s pěti z nich spaly pod vlivem alkoholu. Čtyři z deseti žen se opijí při prvním sexu a 75 procent žen má raději alespoň sklenku či dvě alkoholu před sexem i se svým manželem a přítelem. Šest procent žen v průzkumu uvedlo, že nesouloží střízlivé nikdy.

Více než polovina žen považuje konzumaci alkoholu na rande za součást svádění a společenskou normu, proto také souloží opilé. Bez konzumace alkoholu nedokáže s partnerem souložit čtrnáct procent žen žijících ve vztahu.

„Fakt, že alkohol hraje nedílnou roli v milostném životě žen, dokazuje, že si s jeho pomocí posilují sebevědomí. Jenže při konzumaci alkoholu ženy ztrácejí sebekontrolu, což je důvodem, proč tolik opilých žen podniká sex na jednu noc,“ komentovala výsledky průzkumu Kathryn Lakelandová ze společnosti Femfresh.

Reklama

Související témata:

Související články

Muži po polibku téměř vždy očekávají sex

Muži i ženy vnímají líbání jako velmi intimní záležitost související se sexualitou. Obě pohlaví také přikládají líbání ve svém životě velký důraz, ovšem tady...

Výběr článků

Načítám