Hlavní obsah

Většina žen neudrží tajemství déle než dva dny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Když se řekne ženy a tajemství, nejde to moc dohromady. Ženská psychika je totiž spalována touhou sdílet drby a tajné novinky co nejdříve poté, kdy je sama vyslechne. Nová studie dokazuje, že ženy neudrží tajemství déle než dva dny, přesněji řečeno 47 hodin a 15 minut.

Foto: Profimedia.cz

Ženy touží sdílet a dělit se o nové zprávy a drby s ostatními.

Článek

A v závislosti na tom, koho se kleveta týká, první uši, kterým to žena svěří, náleží jejímu příteli, manželovi, nejlepší kamarádce/kamarádovi či matce. Čtyři z deseti žen uvedly, že nejsou schopny udržet vůbec žádné tajemství bez ohledu na to, jak osobní či důvěrná informace je.

Šest z deseti žen svěří informaci člověku, který nezná ty, jichž se tajemství týká. Tři z deseti žen naopak mají potřebu vyzradit tajemství a téměř polovina žen prozradí informaci proto, aby se zbavila tíže „tajnosti“ dané informace.

Závěry vyplývají ze studie mezi třemi tisícovkami žen ve věku od 18 do 65 let. K prozrazení tajemství navíc ženám značně pomáhá alkohol, po jeho konzumaci se počet těch, které při držení důvěrných informací selžou, výrazně zvyšuje.

„Je to oficiální, ženy nedokážou udržet tajemství. Bez ohledu na to, jak vzácná ta informace je, často se dostane na veřejnost do 48 hodin,“ tvrdí Michael Cox ze společnosti Wines of Chile, která výzkum financovala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám