Hlavní obsah

Vědci už ví, proč když žena říká ne, muž slyší ano

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Davis

Když muž na ženu sexuálně naléhá, tak podle většiny žen mnohdy nepomůže ani jednoznačné odmítnutí slůvkem "ne". Kalifornský psycholog Michael Motley odhalil, proč k tomuto fenoménu dochází. Muži totiž nedokážou interpretovat nepřímé ženské signály a překládají je podle svého slovníku, tedy podle toho, co by oni sami tímto mysleli.

Foto: Profimedia.cz

Muži si špatně vysvětlují sexuální signály žen.

Článek

„Když žena říká 'začíná být pozdě', muž slyší 'přeskočíme předehru'. Problém je, že muž interpretuje to, co říká žena tak, že si představuje, co by tím myslel on. A když se s ženou líbá a objímá ji, a ona řekne, že začíná být pozdě a chce tím říct, že má muž přestat, protože chce odejít, tak on si myslí, že to znamená, že má zrychlit celý průběh a jít rovnou na věc,“ tvrdí profesor Motley z University of California v Davisu.

Muži jednoduše odvozují význam ženských nepřímých vzkazů týkajících se odmítání sexu podle toho, co by tím sami mínili, nesnaží se odhadnout, co tím myslí žena. Studie profesora Motleyho navíc odhalila, že 85 procent vysokoškolaček má zkušenost, že muž zintenzivnil sexuální narážky poté, co řekly přímo stop.

Když pak Motley testoval šestnáct nejtypičtějších odmítnutí sexu užívaných ženami, muži je interpretovali většinou chybně. „Budeme přáteli“ si pak vyložili jako „pokračuj v sexu dál“ i jako „přestaň“.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám