Hlavní obsah

Ve vztazích i sportu nejvíce riskují muži s dlouhými prsteníčky

Pokud na mužský plod v děloze matky působí vysoká hladina testosteronu, pak se tyto děti rodí s výrazně delším prsteníčkem, oproti ukazováčku. Vědci je považují za tzv. alfa muže. Podle kanadských odborníků mají tito pánové nejen zkrácený ukazováček, ale také značně riskují a to nejen ve vztazích, ale i při sportu.

Foto: Profimedia.cz

Existuje vztah mezi vysokou hladinou testosteronu a mužským riskováním.

Článek

„Už předchozí studie spojovaly vysokou hladinu testosteronu s riskantním chováním a finanční úspěšností. My jsme prokázali vztah prenatálního působení testosteronu ke sklonu k riskování. Naše objevy dokazují, že existuje vztah mezi vysokou hladinou testosteronu a riskováním u mužů ve třech směrech: rekreačním, společenském a finančním,“ tvrdí doktor Gad Saad z kanadské Concordia University.

Testosteron v děloze ovlivňuje růst prstů. Je dokázáno, že při vysoké hladině tohoto mužského pohlavního hormonu roste prsteníček, ale je zpomalen růst ukazováčku. Muži mající delší prsteníček než ukazováček tak byli v prenatálním vývoji vystaveni vysoké hladině hormonu. A je také dokázáno, že tito muži bývají více fit, jsou asertivnější, dominantnější, ale také více riskují.

„Muži tíhnou k riskování ve sportu, ve společnosti a s penězi, aby byli atraktivní pro opačné pohlaví,“ vysvětluje Saad.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejdůležitějším pohlavním orgánem je mozek

Láska, má překvapivě málo společného se srdcem, kam se tradičně a symbolicky umísťuje, ale hodně s mozkem. Mozek je také nejdůležitějším pohlavním orgánem....

Výběr článků

Načítám