Hlavní obsah

Vdané Italky hledají muže přes internet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Stále větší počet vdaných italských žen vyhledává na internetu intimní, ale nevinné kontakty s muži. Vyplývá to z průzkumu provedeného v internetových kavárnách po celé Itálii.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 21.4.2017 Karneval chtí. Krzysztof Sajdok: "... ještě trochu přisolit.."

Článek

Získané údaje naznačují, že zhruba jeden milión vdaných Italek navázal díky internetu intenzívní a přetrvávající vztah, který však nepřekročil práh internetových kaváren. Ve většině případů šlo o kontakt, který zůstal před zákonným manželem utajen.

Podle Tonina Cantelmiho, který stojí v čele Italského sdružení katolických psychologů, navštěvuje každodenně internetové kavárny asi tři milióny Italů, a to nejméně na dvě hodiny. A dvě třetiny těchto chatujících osob tvoří ženy.

"Hledají něco víc, hlubší a intimnější vztah," konstatoval Cantelmi na kongresu psychologů v Římě. A podle něho "tento druh kontaktů je nejsnadnější nalézt právě prostřednictvím internetu".

Samota v manželství

Cantelmi monitoroval tři roky internetové kavárny a hovořil s lidmi, kteří je navštěvují. Průměrná žena, která do takové kavárny chodí, má dobré finanční zázemí, kariéru i citový vztah a je jí mezi 20 a 45 lety.

Podle Cantelmiho "tyto ženy jsou ale hluboce nespokojené, pociťují samotu, byť žijí ve stálém svazku". Jak Cantelmi zjistil, tyto "ženy z internetových kaváren" prahnou spíš po mužské duši než po sexuálním kontaktu, protože "tento vztah po internetu považují za mnohem snadněji kontrolovatelný než vztah skutečný".

Hlasujte v anketě pod článkem:
Seznámili jste se s partnerem/partnerkou přes internet?

Tři čtvrtiny žen, které navázaly prostřednictvím internetu kontakt s nějakým mužem, tvrdí, že se se svým virtuálním protějškem vůbec nechtějí setkat.

Naproti tomu muži přistupují k takovým kontaktům naprosto rozdílně a 70 procent naopak o setkání s internetovou partnerkou usiluje, přičemž naprosto nevylučují sexuální kontakt.

Podle italských psychologů je třeba nahlížet na vztahy navázané prostřednictvím návštěv internetových kaváren s mimořádnou vážností, protože mají dopad na manželský svazek. Poprvé bylo manželství v Itálii kvůli "internetové nevěře" rozvedeno v roce 2000. A od té doby následovalo víc než deset dalších případů, kdy se internetové chatování zasloužilo o rozpad manželství.

Anketa

Seznámili jste se s partnerem/partnerkou přes internet?
Ano
55,4 %
Ne
44,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1056 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Rozvoj internetu rozbíjí manželství

Stále více lidí využívá internetu, prostřednictvím jehož si uživatelé domlouvají intimní schůzky. Právě tato skutečnost byla označena za jednu z hlavních...

Výběr článků

Načítám