Hlavní obsah

V pátek zapomeňte na nákupy i milování, radí odborníci

Lidská společnost funguje v sedmidenních cyklech, které jsou řízeny střídáním pracovního dne a víkendového volna. Po něm nastává pondělí, kdy si tělo musí zvykat na nové nasazení v zaměstnání, rozjezd v úterý, maximum ve středu a čtvrtek a úpadek sil v pátek, kdy se všichni už připravují na další volné dny. Tyto cykly přitom s sebou nesou určitá specifika každého dne v týdnu.

Foto: Jessica Rinaldi, Reuters

V pátek jsou obchody přeplněné lidmi.

Článek

Podle odborníků britského spotřebitelského magazínu Which? je třeba úterý nejlepší pro létání po Evropě, jelikož právě tento den mají aerolinky nejlevnější letenky a to až o třetinu ve srovnání s pátkem. V úterý je dobré také vyrazit do restaurace, které se stihly zbavit zbytků z víkendu a v úterý již vaří z čerstvých surovin. V úterý bývá i hezké počasí a je to tedy nejvhodnější čas pro posezení s přáteli.

Ve středu je dobré vyrazit na týdenní a dlouhodobější nákupy. Regály jsou plné zboží a naopak zákazníků poskrovnu, protože v tento den chodí nakupovat nejméně lidí. Podle pracovních agentur je také středa ideálním dnem pro žádost o povýšení či zvýšení platu. Vyhoví toho dne nejvíce šéfů a nadřízených.

Čtvrtky jsou ideální pro sex. Do středy je totiž stimulována produkce testosteronu na maximum, jeho hladina kulminuje ve čtvrtek ráno a na maximum vyžene sexuální nadrženost, výdrž i chuť se milovat.

V pátek je dobré prodat dům, je to nejúspěšnější den podle realitních makléřů, kteří si v ten den plácnou s klienty častěji než kdy jindy. Vyrazit na nákupy v tento den může být doslova sebevražda. V pátek totiž chodí nakupovat nejvíce lidí najednou a obchody jsou naprosto přeplněné.

Tento den se také hodí pro svatbu, neboť většina lidí plánuje uzavření sňatku na sobotu a tak náklady jsou v pátek mnohem nižší. V pátek je také nejlepší okamžik pro skoncování se zlozvyky, jako je kouření. A naopak je lepší se vyhnout sexu. Po čtvrtečním vyvrcholení je v pátek sexuální libido na minimu.

V sobotu je dobré odpočívat, relaxovat a nepouštět se vůbec do ničeho závažného. V neděli je čas se dobře najíst, odpočinout si a ukončit internetovou aukci. Z analýzy společnosti eBay totiž vyplynulo, že v neděli jsou dražby online nejúspěšnější.

Nákup fotoaparátu je ale lepší nechat až na pondělí, první den po víkendu je také výhodné nakupovat na internetu veškerou elektroniku.

Reklama

Související témata:

Související články

Proč je nutné chránit sex před internetem

„Každý chlap se někdy na internetu podíval na nějaké erotické stránky. Kdo říká, že ne, je tam každý den,“ tvrdí dvaatřicetiletý Filip, který se netají tím, že...

Výběr článků

Načítám