Hlavní obsah

V Barceloně budou pokutovat i klienty prostitutek

BARCELONA

Barcelona se stane prvním španělským městem, v němž tamní úřady budou moci penalizovat zákazníky prostitutek. Za využití sexuálních služeb se bude vybírat pokuta ve výši až do pěti set eur (asi 15 tisíc korun). Nařízení vstoupí v platnost ještě letos.

Článek

"Nařízení neznamená, že budeme perzekuovat prostituci, ale jen zasáhneme v případě potíží," upřesnil primátor města Joan Clos.

Podle středečních zpráv španělského tisku budou pokutováni jak zákazníci, tak prostitutky, které službu nabídnou. Obě strany totiž "způsobují problémy soužití mezi občany na veřejných místech". Penále se bude pohybovat do sta do 500 eur (přibližně od 3000 do 15 tis. Kč).

Obdobně budou v Barceloně pokutováni pouliční prodavači, kupci pirátských hudebních nahrávek, dále opilci a agresivní žebráci.

Barcelona se nejvíce obává prostitutek, které do země imigrovaly a staly se součástí podsvětí nebo z donucení praktikují trestnou činnost.

Katalánsko chce zároveň předložit návrh, který by prostituci na veřejných místech zcela zakázal, uvedly sdělovací prostředky. Španělská města se obecně snaží udržovat prostituci v co největší diskrétnosti. Například v Madridu musejí kněžky lásky chodit oblečeny decentně.

Anketa

Souhlasíte s penalizací prostitutek?
Ano
49,5 %
Ne
50,5 %
Celkem hlasovalo 479 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

V Německu otevřou obří veřejný dům

V Německu u příležitosti konání mistrovství světa ve fotbale 2006 hodlají postavit největší veřejný dům v zemi. Měl by být otevřen těsně před zahájením...

Výběr článků

Načítám