Hlavní obsah

Za nechráněný sex s prostitutkou dostal pokutu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WELLINGTON

K pokutě 400 novozélandských dolarů (6780 Kč) byl ve své vlasti odsouzen muž, který si během sexuálních hrátek s prostitutkou sundal ochrannou pomůcku a uvedl tím v nebezpečí život své partnerky. Jak v pátek uvedla agentura Reuters, tento bezprecedentní rozsudek uvítaly zejména pracovnice v oboru a skupiny za lidská práva.

Článek

Kromě pokuty musí 48letý Daniel Morgan zaplatit samozřejmě také soudní výlohy. Soud v Christchurchu jej uznal vinným na základě zákona o nechráněném pohlavním styku, který je součástí reformy o prostituci z roku 2003.

Jako nejvyšší možnou pokutu zákon stanoví 2000 dolarů. Soud stanovil nejnižší možnou sazbu v rámci testování zákona, nicméně to dokazuje, že zákon o prostituci funguje, upozornil Calum Bennachie z Družstva prostitutek Nového Zélandu.

"Společenský trest je mnohem větší. Je to ženatý muž, jeho jméno bylo vyřčeno u otevřeného soudu jako osoby, která se uchýlila k sexuální pracovnici," zdůraznil. "Zostuzení bude bránit lidem, aby udělali totéž," dodal Bennachie.

Prostitutka nyní musí čekat šest týdnů na výsledky testů, jestli ji nezodpovědný klient nenakazil virem HIV způsobujícím syndrom získaného selhání imunity (AIDS). "Cítím to jako rozsudek smrti. Ještě nevím, jestli to tak bude nebo ne," řekla.

Morgan se přiznal, že si sundal prezervativ bez jejího vědomí, protože věděl, že by s nechráněným stykem nesouhlasila.

Novozélandská média případ důkladně probírala. Podrobnosti celé záležitosti dnes potvrdila i policie a vládní činitelé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám