Hlavní obsah

Utrácet kvůli mužům za podpatky je zbytečné, tvrdí vědci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Ženy obětující své pohodlí ladné chůzi na podpatcích se trápí zbytečně, pokud tak nečiní jen a pouze kvůli svému vlastnímu pocitu. Muži totiž podle experimentálních studií ženy na jehlách nijak před těmi v běžných botách neupřednostňují. Lépe řečeno, že má žena podpatky, si většinou vůbec nevšimnou a její chůzi od chůze v teniskách nepoznají.

Foto: Profimedia.cz

Muži si prý žen na podpatcích nevšímají

Článek

Experti z Northumbria University ukazovali mužům a ženám záběry lidí chodících po ulici, ovšem dotyčným nikdy nebylo vidět na chodidla. Muži pak při analýze záběrů nebyli schopni určit, která žena má na noze podpatky a která nikoli. Tyto závěry vyšly z širšího výzkumu zabývajícího se přitažlivostí a signály, které jednotlivá pohlaví vysílají při chůzi a tanci.

„Ženy utrácejí mnoho peněz za boty na podpatcích, které mohou být nebezpečné pro jejich zdraví, doufají ale, že jim podpatky zlepší vizáž a zvýrazní přirozené vnady. Muži ale vůbec nejsou schopni v davu, pokud nevidí na nohy, rozeznat při chůzi, která žena podpatky má a která nikoli,“ komentoval závěry studie doktor Nick Neave z Northumbria University.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám