Hlavní obsah

Tradice novoročního políbení

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle anglického a německého folklóru první osoba, se kterou se v novém roce setkáte, předurčuje, co budete prožívat po zbytek roku. Polibek je o posílení vazeb, které si chce člověk ponechat do budoucna. Pokud si pár nenalezne na polibek čas, pak to nevěstí nic dobrého. Stejně tak není dobré, pokud první polibek patří někomu jinému než partnerovi.

Foto: Profimedia.cz

Když zůstane jedinec o půlnoci nepolíben, pak zůstane i celý rok osamocen.

Článek

Existuje také pověra, že když zůstane jedinec o půlnoci nepolíben, pak zůstane i celý rok osamocen. Otázkou ale zůstává, zda je skutečně nutné za každou cenu hledat někoho na půlnoční polibek, jelikož náhodný kolemjdoucí či přímo nepřítel nemusí být vždy tou nejlepší volbou.

Vnímání důležitosti polibku v prvních minutách nového roku umocňují i některé filmy. Například ženami milovaný film Deník Bridget Jonesové, kde právě novoroční polibek dává opět dohromady Briget Jonesovou s Markem Darcym. Nebo ve filmu Když Harry potkal Sally, kde je novoroční polibek na počátku vztahu dvou odcizených přátel.

Proto až odbijí hodiny dvanáctou, nezapomeňte na tuto tradici. A pokud zrovna nebudete mít vedle sebe partnera či někoho blízkého, pak zaměstnejte alespoň svou mysl či vzpomínky. Ani o samotě se jednoduše nemusíte cítit osaměle.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Líbání je podle vědců zdravéVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám