Hlavní obsah

Tancem a cvičením oživíte sexuální život

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo si chce udržet skvělou figuru a být fit, cvičení se nejspíš nevyhne. Ne každý se ale donutí chodit pravidelně do fitcentra, ať už z pohodlnosti nebo jen proto, že mu cvičení přijde nezáživné. Ale pozor dámy, hlavně pro vás existuje i celá řada aktivit, u kterých lze nejen hubnout, ale po několika lekcích budete navíc oplývat vyšším sebevědomím i sexy postavou.

Foto: Profimedia.cz

Pole dance je natolik populární, že se v něm pořádají i různé soutěže.

Článek

Nejlepší a především nejúčinnější cvičení je to, u kterého se zabavíme natolik, že nemusíme myslet na to, kolik kalorií je třeba k dosažení vysněné postavy spálit.

"Zábavná a sexy cvičení navodí u žen tu správnou náladu, při které mnohdy přestanou myslet jen na shazovaná kila. Díku tomu se většina z nich stane více vnímavá, leckterá žena si tak i díky tomu začne mnohem více vážit svého těla a sexu jako takového," uvádí Marianne Brandonová, psycholožka a sexuální terapeutka z Marylandu.

Podívejte se s námi na přehled některých tanečních a cvičebních aktivit, které vám pomohou zlepšit sexuální život a vnímání vlastní sexuality.

Pole dance (tanec s tyčí)

Pole dance je již nějakou dobu velmi oblíbeným cvičením, které ženám nejen pomáhá tvarovat postavu, ale zvyšuje i sebevědomí. Není se tak čemu divit, že mnohá studia zařazují lekce do standardního programu, a to pro zkušenější i začátečníky.

Někteří odborníci dokonce tvrdí, že ženám se sníženým sexuálním pudem je pole dance doporučován jako lék na jejich problém, vysvětluje Brandonová pro server Health.com.

I když není ze začátku potřeba mnoho zkušeností, rozhodně se nejedná o jednoduchou záležitost. K provádění i základních figur bude zapotřebí několik hodin tvrdé práce, výsledek ale bude jistě stát za to.

Salsa 

Taneční lekce salsy zažívají po celém světě i v Česku boom. Latinsko americký tanec plný života, vitality a sexuálního nádechu pomáhá spalovat kalorie (200 za půl hodiny), navíc jde o skvělý prostředek, jak zvednout sexuální sebevědomí nejen sobě, ale i partnerovi.

Foto: Profimedia.cz

Lekce salsy nejsou striktně jen pro ženy, pomoci v sexuálním životě mohou i mužům.

Břišní tance

Základem uspokojivého sexuálního života je naučit se mít ráda své tělo takové, jaké je, i s malými vadami. V takovém případě jde pak hubnutí o to snáz.

Zkuste se třeba zabavit při lekcích břišních tanců, u kterých podle odborníků můžete spálit až 350 kalorií za hodinu.

Stačí k tomu málo. Pořiďte si potřebný elegantně cinkavý kostým na břišní tance a začněte se vlnit v rytmu arabské hudby.

Jóga v rouše Evině

Odvážnější jedinci (muži i ženy), kteří si chtějí nějakým způsobem zpestřit a zlepšit sexuální život, mohou zkusit "nahou jógu". O žádné orgie při ní rozhodně nejde, spíše o to, jak díky vlastní nahotě ve spojení s relaxačním a dechovým cvičením dospět k lepšímu poznání sebe sama.

"Čím více začnete přemýšlet o sexu, tím více ho budete chtít, a také mít," vysvětluje Brandonová. "Sexy cvičení navodí pozitivní očekávání a pomůže lépe se vcítit do vašeho těla."

Zumba 

Doslovný překlad slova zumba zní "pohybuj se rychle", což tento styl naprosto vystihuje. Kolumbijský tanec mixuje všechny možné aerobní styly, takže se skutečně zapotíte a protáhnete si všechny údy.

Navíc si můžete zvolit tempo, které vám bude vyhovovat. A pokud nemáte rádi davy, cvičte doma. Základem je do ničeho se nenutit a jednoduše si užívat každý pohyb.

Bollywoodský tanec

Při tomto tanci, inspirovaném indickou kulturou, spálíte až 200 kalorií během půl hodiny. Mnohé z tanců navíc vyprávějí příběhy o romantice a lásce, takže se naladíte na správnou vlnu.

Hula hop

Téměř všechny malé slečny alespoň jednou za své dětství vyzkoušely nezapomenutelnou obruč hula hop. Tato hračka ale není jen pro děti. Při snaze o její "zkrocení" si mohou i dospělé ženy pomáhat k lepší postavě. A lepší pocit z vlastního těla zvýší i oblíbenost sexu.

Při zábavném půlhodinovém cvičení s obručí navíc spálíte až 250 kalorií. Stačí jen chytnout rytmus a jde to samo.

Reklama

Související témata:

Související články

Kdo nezumbuje, jako by nebyl

Toužíte zhubnout, ale posilovny ani hodiny aerobiku vám nic neříkají? Pak pro vás máme něco, co spaluje kalorie, a přitom se do toho nebudete muset nutit....

Zhubnout se dá i pomocí tance

Horečka zumby zachvátila česká fitcentra, tělocvičny, a dokonce i řadu sokoloven v zapadlých vískách. Kombinuje cvičení a směs latinskoamerických tanců. Pomáhá...

Výběr článků

Načítám