Hlavní obsah

Také kontrolujete soukromí vašeho partnera?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Podle britského průzkumu vyšlo najevo, že 77 procent lidí kontroluje téměř špionážními metodami svého partnera. Nejčastějším etickým prohřeškem je tajné čtení textových zpráv a emailů.

Článek

Polovina dotázaných obhajuje vpád do privátní sféry druha nebo družky potřebou přesvědčit se o jejich věrnosti. Ve věkové skupině od 25 do 34 let tímto způsobem ukájí palčivou zvědavost 77 procent respondentů. Čtyřicet procent připustilo, že se neomezuje pouze na nejbližší osobu, ale nedokáže si třeba nepřečíst e-maily adresované kolegům i dalším známým.

Značný počet tázaných praktikuje takříkajíc klasické špionážní metody. Ženy pravidelně prohledávají kapsy bund, sak a kalhot a pátrají, zda se v nich nenachází nějaký inkriminující materiál. Mužské protějšky si zase berou pod lupu deníky manželek a přítelkyň, aby se přesvědčili, zda milovaná bytost před nimi neskrývá například tajné schůzky.

Anketa

Kontrolujete svého partnera/partnerku?
Ano, pravidelně a ví o tom.
9,4 %
Ano, často, stydím se za to, ale nemohu si pomoci.
9,5 %
Už jsem to několikrát udělal/a.
20,7 %
Chtěl/a jsem, ale technicky se mi to nepovedlo.
2,5 %
Nyní nemám potřebu.
31,6 %
Nikdy bych to neuděl/a.
18,7 %
Možná to někdy udělám.
7,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 18254 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Proč jsme nevěrné?

Podle již mnohokrát citovaného výzkumu sexuologů Weisse a Zvěřiny zaměřeného na sexuální chování českého národa bylo alespoň jednou během manželství nevěrných...

Výběr článků

Načítám