Hlavní obsah

Styl oblékání odráží spokojenost ve vztahu

Novinky, bok

Způsob oblékání o vás může prozradit mnohé, ať už chcete, nebo ne. Kromě vkusu a určitého módního stylu také to, jak jste na tom ve stávajícím vztahu.

Foto: Profimedia.cz

Ženy toužící mít každou chvíli nějaký nový značkový model oblečení si prý nákupem luxusních věcí kompenzují vztahové problémy. Případně tak konají jejich pracovně či jinak vytížení partneři.

Článek

Luxusní značkové oblečení nemusí mít na první pohled s kvalitou vztahu nic moc společného. Podle posledního průzkumu, který zveřejnil server Women’s Health, je to ale trošku jinak.

Čím více prý ženy touží po šatech či kabelkách světových značek, o to méně jsou ve stávajícím vztahu spokojené a jisté samy sebou, tvrdí nejnovější studie provedená na univerzitě v Minnesotě.

Vědci k tomuto výsledku dospěli po vyhodnocení poměrně zajímavého testu. Ženám předložili popis specifického páru ve dvou provedeních. Obě provedení byla zcela shodná, až na jednu maličkost. V jednom byla žena z páru uvedena jako milovnice luxusnějšího oblečení, v druhém případě byla vyznavačkou „průměrného“ stylu (specifické výrobní značky nebyly uváděny).

I když šlo pouze o vyjádření názoru na daný popis, i v takovém případě dotazované ženy popisovaly milovnice „nevýrazného“ a obyčejného stylu jako mnohem spokojenější a jejich partnera jako více zamilovaného a oddaného.

Luxus místo lásky

Mnohé ženy (a nejen ony) tak nějak automaticky předpokládají, že jejich vrstevnice mají mnohé značkové oblečení jen díky tomu, že jim ho z velké části pořídil manžel či partner. A mnohdy také jako určitou kompenzaci za ne zcela dobře fungující vztah.

V návaznosti na to pak ze studie vyplynul i fakt, že většina dotazovaných žen uvedla, že by raději šly na rande s mužem, jehož partnerka nijak nevynikala značkovým oblečením, než s mužem, který by jim byl ochoten pořídit jakoukoli značkovou věc.

Reklama

Související články

Nemají spolu sex, a přesto jsou šťastní

Sex hraje ve vztahu velmi důležitou roli. Přesto přibývá párů, které se ho dobrovolně vzdaly či ho jednoduše nevyhledávají, a přesto jsou podle svých tvrzení...

Jak proměnit přátelství v lásku

Na obzoru se objevil nový muž, který upoutal vaši pozornost. Líbí se vám, nejspíš i vy jemu, začne hezké přátelství. Co ale dělat, když chcete, aby přátelský...

Výběr článků

Načítám