Hlavní obsah

Sex ve třech láká spíše muže, ženy upřednostňují intimitu

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sex ve třech patří mezi nejoblíbenější mužské fantazie. Představa milování se dvěma ženami je pro mnohé tím nejlepším afrodiziakem. Ovšem samotný akt jen málokdy dopadne tak, jak si muži vysní. Ženy jsou v představách vícečetného sexu zdrženlivější. Obvykle po milování se dvěma muži touží jen ty skutečně nejodvážnější.

Sex ve třech může vztahu pomoci, nebo ho naprosto zničitVideo: Novinky

 
Článek

Muži i ženy jsou v sexuálním cítění dost odlišní. Milovat se bez lásky a citů zvládají muži lépe. Podle odborníků je to dáno evolučním vývojem. Ženy jsou prostě jinak stavěné. Sex s mužem, ke kterému nic necítí, u nich rozhodně není samozřejmostí. A o sexu s více partnery to platí dvojnásob.

Jestli jsou obě pohlaví v něčem stejná, pak v pohledu na aktéry skupinového sexu, kam sex ve třech také patří. Tak jako pro ženu je těžko snesitelné milovat se s partnerem a ještě jednou ženou, tak je i pro muže složitá představa sexu se svou partnerkou a ještě dalším mužem.

Za tyto obavy pak nejčastěji může žárlivost, ale i strach z toho být horší než ten druhý. Jen málokterý jedinec se totiž dokáže ubránit otázkám: "Co když je lepší než já? Co když je pro něj mnohem více vzrušující než já?"

Samozřejmě pokud sex ve třech provozují lidé, kteří k sobě nic necítí a pouze vyhledávají vzrušení, pak může být i pro ženu milování s další ženou velmi atraktivní. Tak jako pro muže, když do hry vstoupí ještě jeden muž.

Problém může nastat v momentě, když jeden z mužských aktérů má bisexuální sklony. Hrozí zde hned několik zádrhelů. Jednak tento fakt může velmi nepříjemně překvapit druhého muže - zvláště, když on takové sklony nemá. Pro výhradně heterosexuální muže můžou být doteky jiného muže naprosto neakceptovatelné. Pokud jde o ženy, tak ani ony nedokáží příliš akceptovat pohled na vzájemně se uspokojující muže.

Jde-li o vzájemné doteky žen, pak problém nenastává téměř ani v jednom směru. Ženám vzájemné doteky téměř nevadí, a pokud jde o muže, většina z nich dokonce touží sledovat dvě ženy s lesbickými sklony.

V případě sexu bez emocí se může některým ženám zalíbit i sex se dvěma muži najednou. Díky dvojnásobné pozornosti se může cítit mnohem více žádoucí a zvednout si tak náležitě sebevědomí. Zároveň díky výkonům dvou mužů u ní může dojít i snáze k uspokojení.

Co je na sexu ve třech tak lákavé?

Především touha po nepoznaném a pak také zpestření či útěk ze stereotypu. Nicméně dost často se stává, že představy výrazně předčí skutek, a to jak v negativním, tak pozitivním smyslu.

"Neustále jsem toužil po sexu ve třech. Neuvěřitelně mě lákala představa mé partnerky ještě s další ženou. Ani partnerka se této myšlence příliš nebránila a tak jednoho krásného dne k nám domů pozvala svou dlouholetou kamarádku. Vůbec jsem netušil, jak ty dvě se k sobě mohou mít. Po vypití lahve vína se vzájemně začaly nejprve dotýkat, líbat, posléze svlékat a já si najednou uvědomil, že mě vlastně vůbec nepotřebují. Že si vystačí naprosto samy.

Místo toho, abych si ty okamžiky, o kterých jsem celá léta snil, užíval, seděl jsem tam jako opařený. Nakonec, i když se mi obě začaly věnovat, ani se mi pořádně nepostavil. Nedokázal jsem se od toho prvotního šoku oprostit. Večer tedy pro mě skončil fiaskem a za čas i do té doby ideální vztah," vypráví svůj příběh 38letý Milan z Prahy.

Úspěšná zkušenost, která pomohla zlepšit vztah

Pravý opak ale zažila pětadvacetiletá Jiřina. "Partner dost často mluvil o tom, že by si rád zkusil trojku. Když jsem přemýšlela, co bych mu dala k jeho třicetinám, nenapadlo mě nic originálnějšího, než pro něj zorganizovat tolik opěvovanou trojku. Nějaký čas jsem prohledávala nejrůznější seznamky a hledala ženu, která by již věděla, o čem je řeč a měla tudíž nějaké zkušenosti a malinko mi i s celou akcí pomohla. Osobně jsem si to dost dobře nedokázala ani představit. Nakonec jsem tedy zvolila o tři roky starší atraktivní blondýnku - profesionálku. Na schůzce jsem se s ní dohodla, jak by celá akce mohla vypadat.

Od začátku mi ta žena byla velmi sympatická, tudíž jsem vše mnohem snáze vstřebávala. Pomohla mi vybrat prádlo a další pomůcky pro zpestření večera. Původně jsem příteli Evu představila jako svou dávnou kamarádku, jež k nám přijde na skleničku, ale tak nějak hned od začátku vyplynulo, že se nejedná o ledajakou kamarádku. Chvilku trvalo, než jsem se otrkala, ale vzhledem k Evině profesionalitě jsem již po chvíli začala dělat věci, o kterých jsem dřív neměla ani tušení. Mazlení a laskání s Evou mi bylo velmi příjemné.

Nevím proč, ale najednou jsem i já sama měla pocit, že každý dotek vnímám mnohem intenzivněji než předtím. Dokonce mi ani nevadilo, když se přítel začal věnovat Evě. Eva totiž ani na chvilku nezapomněla na mě. Prožila jsem hned několik orgasmů a nejlepší na celém večeru bylo, že jsem se během toho večera od Evy spoustu velmi příjemných věcí naučila. Z celého průběhu byl nadšen i partner, a to tak, že jsme ten večer hned několikrát zopakovali. Úžasné je, že nám tato zkušenost pomohla i při milování v páru. Jsme k sobě po sexuální stránce mnohem otevřenější."

Podceněná situace

S podceněním situace a tedy s negativním zážitkem ze sexu ve třech se nám svěřila třicetiletá Beáta. "Před několika lety jsem se na jedné diskotéce seznámila s moc fajn kluky. Zvláště pak Jirka se mi moc líbil a neuvěřitelně moc mě přitahoval. Díky naivitě a možná i alkoholu v krvi jsem k ránu souhlasila, že s nimi půjdu ještě k nim do bytu na skleničku. Netušila jsem, že celou akci mají velmi dobře naplánovanou. V bytě se mi sice nejprve začal věnovat Jirka, což mě vynášelo přímo do nebes, ale po pár minutách se k nám najednou přidal i Petr.

Samozřejmě jsem nejprve ucukla, ale Jirka mě začal uklidňovat, ať se nebojím, že to bude fajn. Nechápu, jak jsem se mohla nechat uchlácholit. Doteky dvou mužů jsem ještě byla schopna akceptovat, ale orální sex už mi nebyl vůbec příjemný. Nejhorší na všem bylo, že když jsem se konečně probrala z prvotního šoku a vzmohla se na odpor, stejně vše dokonali do konce. Za svou hloupost a naivitu jsem prostě zaplatila znásilněním. Trvalo mi dva roky, než jsem byla schopna sexu s dalším mužem. I když se nejednalo o klasické znásilnění, tu bezmoc mám v sobě již zakódovanou."

Než do toho půjdete

V první řadě byste si s partnerem či partnerkou měli říci, co od celé akce očekáváte a co všechno jste ochotni si vzájemně tolerovat. Je důležité hned na začátku si stanovit jasná pravidla. Může se například stát, že to jeden z vás prostě nezvládne a určitě by vůči němu nebylo fér pokračovat i bez něj.

Dále byste si měli rozmyslet, kde celou akci uskutečníte a jakým způsobem přizvete do svého lože dalšího jedince. Z psychologického hlediska je nejlepší začínat s někým zcela neznámým, nejlépe profesionálem. U něj hrozí skutečně minimální pravděpodobnost, že by narušil jinak fungující vztah. Nicméně v tom případě hrozí mnohem větší riziko pohlavně přenosných nemocí.

Nést veškerá rizika, která přináší sex ve třech, nezvládne každý a nelze ho za to odsuzovat. Naopak však nelze ani soudit lidi, kterým tento způsob milování vyhovuje. Každý vztah je o kompromisech a ústupcích. Jde jen o to nalézt vzájemnou souhru a porozumění.

Anketa

Láká vás sex ve třech?
Ano, mám s ním jen ty nejlepší zkušenosti
10,4 %
Ano, ale zatím jen v představách
14,8 %
Ano, ale převahu musí mít opačné pohlaví
46,5 %
Ano, ale převahu musí mít stejné pohlaví
3,7 %
Ne, je to pro mne naprosté tabu
1,2 %
Ne, nepřekonal/a bych stud
0,9 %
Ne, je to něco naprosto nepřirozeného
1,8 %
Ne, nedokázal/a bych se s nikým o protějšek dělit
20,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 11299 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám