Hlavní obsah

Sex působí bolest hlavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

"Nezlob se, bolí mě hlava," je snad nejotřepanější výmluvou všech těch, kteří se chtějí vyhnout pohlavnímu styku. Méně známým faktem ale asi je, že bolení hlavy může vyvolat právě sex. Bolest hlavy je nejrozšířenější formou bolesti vůbec a postihuje různá místa hlavy. Některá právě vlivem sexuálních praktik.

Foto: Leona Brázdilová

Soutěž sýrů zpestří nadcházející sobotu ve Velkých Karlovicích.

Článek

Existuje asi 360 různých druhů bolesti hlavy, píše britský deník The Sun. Dva z nich jsou přímo vyvolávány sexuálními hrátkami. Při prvním typu se během dovádění v posteli dostanou krční svaly do kontrakce a tento stah může působit tupou bolest v hlavě. Ta může trvat pár minut, ale i několik hodin.

Jaké je řešení? Pokud podobným průvodním jevem sexu trpíte, neznamená to rozhodně, že byste se milování měli vzdát. Stačí si hodinu před pohlavním stykem vzít tabletku aspirinu nebo paracetamolu. V případě, že máte rádi "rychlovky" a plánování s hodinovým předstihem je pro vás nepředstavitelné, rada zní: "Vyvarujte se přílišného napětí".

Orgasmus zvyšuje krevní tlak

Druhým typem je bolest hlavy v reakci na orgasmus. K té dochází přesně ve chvíli, kdy se blíží vyvrcholení. Bolest je ostrá a je cítit okolo očí a za nimi. Způsobuje ji zvýšený krevní tlak. Obvykle trvá jen pár minut, ale někdy může odeznívat i pár hodin. Zhoršuje se pohybem.

Řešením by mohlo být skoncování se sexem. To je ale trochu moc drastické. Odborníci proto radí, vyzkoušet méně namáhavé pozice při pohlavním styku.

Reklama

Výběr článků

Načítám