Hlavní obsah

S expartnerem v jedné kanceláři? To nevěští nic dobrého

Novinky, bok

Vztahy na pracovišti bývají různé. S někým vycházíte lépe, s někým hůře. Jak ale denně jednat a komunikovat s někým, kdo býval dříve vaším milencem (milenkou)? Rozhodně se připravte na to, že to nebude jednoduché.

Foto: Profimedia.cz

Milostné vztahy na pracovišti mohou mít v případě rozchodu nepříjemnou dohru.

Článek

Benevolentnější firemní regule se vztahům na pracovišti nevyhýbají, narůstá ale počet společností, kde je jakýkoli soukromý vztah s kolegou striktně zakázán.

Takové vztahy vznikají kupodivu velmi snadno. Jednoho dne se podíváte na kolegu v práci a zjistíte, že to přeci jen není takový nekňuba, jak se vám dříve zdálo. Párkrát zajdete na oběd, poté na večeři, do toho nějaká společná pracovní cesta či schůzka, a románek je na světě. Začátky pracovně milostného soužití nemusí být nijak náročné, často se ani nijak neprojevují na zhoršeném pracovním výkonu obou zúčastněných.

Problém ale nastává v okamžiku, kdy zjistíte, že spolu nemáte až tak moc společného, nemáte si co říct, a rozejdete se. Mírnější varianta dané situace předpokládá, že se rozejdete v klidu a budete spolu schopni i nadále vycházet opět jen v pracovní rovině.

Tak se ale často neděje, a představa, že budete každý den narážet na někoho, koho nemůžete ani vidět, je děsivá. V případě, že nemíníte aktuální zaměstnání vy nebo váš expartner opustit, připravte se na nepříjemnosti.

Jak se zachovat v konkrétní situaci, na co se připravit a co dělat, aby se z práce nestala noční můra? Odpovědi nejen na to přinesl Women´s Health Magazine.

Zapomeňte na pomluvy

Ať už spolu budete vycházet po rozchodu jakkoli, rozhodně se vyvarujte komentářů ohledně vašeho (bývalého) společného soužití. Neurážejte, neponižujte. V kolektivu se totiž nenajdou jen lidé, kteří budou na vaší straně, ale i tací, kteří se budou zastávat expartnera. Pokud byste rozšiřovali drby a nehezké informace, velmi jednoduše se to může rozšířit na celé osazenstvo kanceláře, a o nevraživou pracovní atmosféru je postaráno.

Najděte si spřízněnou duši

Je jedno, kdo se rozešel s kým, útěchu potřebují oba. Po každém rozchodu zůstává v každém z nás hromada nevyjasněných věcí, otázek a smutku. Zkuste si v kanceláři najít nějakou „spřízněnou duši”, která podrží za ruku, když na vás třeba padne splín ze samoty.

Někoho, kdo nebude sarkastický a jízlivý, ale bude prostě u vás, když to budete potřebovat.

Soustřeďte se na práci

Je těžké jen tak zapomenout na někoho, s kým se každé ráno srazíte u výtahu, ale zkuste to. Pokud to není vyloženě pracovně nutné, nepodněcujte společné aktivity. Pokud už musíte spolupracovat, omezte se opět jen na práci. Variantou v případě, kdyby taková spolupráce nebyla možná, je změna zaměstnání.

Najděte si nové přátele

Trápíte se rozchodem, a nevíte, jak z toho ven? Zkuste navázat nové přátelské vztahy, třeba s někým z jiného oddělení. Zajděte si na společný oběd, vyrazte s několika lidmi třeba do kina, pokud máte dobré vztahy.

Jen pozor na maličkost, pokud si najdete nové přátele z řad opačného pohlaví, dejte si pozor na drby. Vaše nevinné posezení na kávě v zasedací místnosti ve dvou by mohlo rozpoutat vlnu nepříjemných pomluv.

Reklama

Související články

Nejhorší sexuální rady všech dob

Nikdo se nerodí odborníkem na život, ani na jeho sexuální stránku. Mnozí jedinci se ale za oprávněné rádce považují, a tak se není čemu divit, že jsou média...

Výběr článků

Načítám