Hlavní obsah

Ruska začala rodit při seskoku padákem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Ruská sportovní parašutistka Marija Usova začala minulý týden při seskoku padákem rodit. Chtěla, aby její dítě již před narozením pocítilo pocit volného pádu a letu vzduchem.

Foto: Kateřina Martykánová
Článek

Usova porodila v osmém měsíci těhotenství. Zároveň přiznala, že její kolegové se jí snažili její úmysl skákat ve vysokém stupni těhotenství rozmluvit, ona si ale nedala říct. Její touha dát svému dítěti něco zcela neobvyklého" prý byla silnější, a proto svůj plán nakonec uskutečnila.

"Už jsem byla ve vzduchu, když jsem najednou pocítila bolesti v břichu. Začíná to, pomyslela jsem si vylekaně a téměř jsem se zbláznila, když jsem si uvědomila, že můžu o tolik očekávané dítě i přijít," vysvětlila později Marija.

Nekonečný pád

"Silně jsem trhla lanem padáku a nahlas zakřičela: Bože, pomoz mi! Nohy jsem pak pevně sevřela, ale jinak jsem vůbec nevěděla, co bych měla dělat. Na sebe jsem už vůbec nemyslela, ale jen na to, že moje dítě, které se podle lékařů mělo narodit až za dva týdny, to musí přežít," vyprávěla Usova a dodala, že každá vteřina pádu se jí zdála tehdy nekonečná.

Díky svým zkušenostem nakonec přistála na louce, kde nastal samotný porod. Nejprve se jej ujali kolegové z klubu, které později vystřídali lékaři ze záchranky. Usova pak omdlela, ještě předtím však stačila zaslechnout, jak jí lékaři sdělili pohlaví dítěte. "Je to holčička," byla poslední slova, která zaregistrovala.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Myslíte si, že matčin seskok padákem byl vzhledem k jejímu vysokému stupni těhotenství zodpovědný?

Probrala se až v nemocnici. U postele stál její manžel s velkou kyticí růží. Poté jí ukázali i její holčičku. "Rozhodla jsem se, že jí dáme jméno Larisa. Ve staré řečtině to znamenalo racek. Manžel se mnou souhlasil," uzavřela sportovkyně.

Anketa

Myslíte si, že byl matčin seskok padákem vzhledem k jejímu vysokému stupni těhotenství zodpovědný?
Ano
6,4 %
Ne
93,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4449 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám