Hlavní obsah

Rozvoj internetu rozbíjí manželství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Stále více lidí využívá internetu, prostřednictvím jehož si uživatelé domlouvají intimní schůzky. Právě tato skutečnost byla označena za jednu z hlavních příčin rozvodů, které v posledních letech dosahují ve Velké Británii rekordního počtu.

Foto: Techmania Science Center

Prázdninový cyklus přednášek Sci-fi prázdniny v Techmanii uzavře téma kultovních Star Wars.

Článek

Odborníci na partnerské vztahy upozorňují na to, že díky internetu lidé mezi sebou snadněji navazují vzájemné vztahy. Síť rovněž nabádá ke kontaktování bývalých lásek a obnovení někdejších vzplanutí. To však zároveň narušuje současná manželství.

Snadný flirt

"Internet a chaty umožňují jednodušší románek," vysvětlila Christine Northamová z poradenské služby Relate. Uvedla, že lidé, kteří se cítí být zklamaní láskou, do níž vkládali velké naděje, se obracejí k bývalým partnerům a zajímají se o to, jak se jim nyní daří a co vlastně dělají.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Kontaktovali jste někdy ze zvědavosti svou bývalou lásku?

Dokládají to údaje z průzkumu, který provedl Národní statistický úřad, podle něhož počet rozvodů v Anglii a Walesu stále stoupá. Nejčastěji se rozvádějí muži v průměrném věku 42 let a ženy v 39 letech. Průměrná doba, kterou lidé v manželství před rozvodem setrvávají, se odhaduje na jedenáct let.

Anketa

Kontaktovali jste někdy ze zvědavosti svou bývalou lásku?
Ano
62,2 %
Ne
37,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1398 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Rozvod mu přinesl štěstí ve hře

Randy Flatcher z americké Indiany už myslel, že jeho život pozbyl smyslu. Stíhala ho jedna tragédie za druhou, než teprve dva dny po rozvodu s nevěrnou...

Rozvod dohnal zoufalého muže k otravě

Devětatřicetiletého obyvatele vietnamského města Ho Chi Minh naprosto zdrtil rozvod. Měsíc po něm v beznaději zabil syna a zároveň spáchal sebevraždu....

Ind se rozvedl se spící manželkou

Ortel nad spící manželkou vynesl jistý obyvatel Indie muslimské víry. Aniž by mladičká žena cokoliv tušila, třikrát pronesl výrok "rozvádím se". Informoval...

Výběr článků

Načítám