Hlavní obsah

Rande naslepo – risk, který obvykle končí fiaskem

Novinky, Karolína Vrbasová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Randění naslepo je specifickým způsobem seznamování, který většina z nás považuje za zavrženíhodný. Jedni by se do riskantního podniku nikdy nepustili, druzí schůzku takového ražení už absolvovali a shodují se na tom, že v žádném případě nešlo o příjemný zážitek.

Při randění naslepo můžete narazit na sexuálního deviantaVideo: Novinky

 
Článek

Schůzka naslepo s sebou přináší značná rizika – to co předchází, bývá ale paradoxně provázeno nadšením a očekáváním zázraku.

Modelová situace:

Jste po rozchodu s partnerem a prostřednictvím brázdění na internetových seznamkách hledáte zachránce od bolesti a samoty. Ve změti vzkazů od zoufalců, podivínů a neinteligentů nacházíte inzerát, který vás „dostane“.

„Sympatický a snad i pohledný zajištěný podnikatel se smyslem pro humor hledá ženu, se kterou bude kráčet společnou životní cestou. Pokud jsi osamělá a chybí ti spřízněná duše, která ti bude oporou a stabilním partnerem do nepohody, ozvi se. Budu tvým princem a ochráncem – nehledám krásu a dokonalost, hledám pohodovou partnerku pro život. Je mi 35 let, jsem 180 cm vysoký, sportovní postavy. Ozvi se, čekám:)“

„Sympatický a snad i pohledný zajištěný podnikatel se smyslem pro humor hledá ženu, se kterou bude kráčet společnou životní cestou. Pokud jsi osamělá a chybí ti spřízněná duše, která ti bude oporou a stabilním partnerem do nepohody, ozvi se. Budu tvým princem a ochráncem – nehledám krásu a dokonalost, hledám pohodovou partnerku pro život. Je mi 35 let, jsem 180 cm vysoký, sportovní postavy. Ozvi se, čekám:)“

Po pár týdnech dopisování s domnělým literárním géniem jste uchvácena natolik, že kývnete na osobní schůzku. Dokonce ani nejasné kontury jeho vizuální stránky, kterou nastínil prostřednictvím nezřetelné poloprofilové fotografie, vás neodradí.

Den strávený intenzivní prací na perfektním vzhledu vrcholí a vy se s rozklepanými koleny vydáváte osudové lásce v ústrety. Srdce vám buší jako o závod...a je to tady...přichází on...

V ten moment vám to připadá jako zlý sen – onen dokonalý dobře stavěný podnikatel je ve skutečnosti zakrslý třicátník s prořídlou kšticí a vizáží podomního obchodníka. Jeho květnatou mluvu navíc střídá nervózní a bezduchý projev. Jediné, co je příjemné, je jeho hlas - to ale opravdu nestačí.

Pozor na odmítnutého svůdníka

Rande naslepo s sebou nepochybně přináší jistou dávku adrenalinu a vzrušení z očekávání, na stranu druhou se ale vystavujete velkému riziku zklamání. 90 procent inzerentů o sobě totiž podává nepravdivé informace a osobní setkání pak bývá okořeněno velmi nepříjemným překvapením, ne-li šokem.

Ti, kdo nemají rádi nepříjemná překvapení a trapné situace, by se proto takovému seznamování měli vyhnout obloukem. Jinak hrozí, že jim kromě nepříjemného zážitku přibude do života neodbytný otrapa, a zbavit se jej může být běh na dlouhou trať. Odmítnutý amant nezřídka svoji „oběť“ opakovaně kontaktuje ještě dlouho po nevydařeném setkání.

Pokud si nemůžete pomoct a takový typ sbližování i přes možná rizika vyhledáváte, dodržujte alespoň následující zásady:

  • nikdy neposkytujte druhé osobě jakoukoli informaci soukromého charakteru, telefonní číslo, adresu, místo svého pracoviště, informace o rodině,
  • schůzku naplánujte na frekventovaném místě,
  • v záloze si ponechte kamarádku na telefonu, která vám v případě nouze zavolá, že musíte akutně odjet například za babičkou, která si náhle zlomila nohu.
  • naučte se nechápavému a stále dorážejícímu nápadníkovi říci jasné a srozumitelné ne. Pokud se nejedná o sociopata, dá vám jistě záhy pokoj.

Anketa

Máte dobré zkušenosti se schůzkou na slepo?
Ano, přišel ten (ta), co přijít měl/a.
18,4 %
Ano, ale viděl/a jsem předtím alespoň fotku
56,2 %
Ne, dorazil na ni člověk, který vypadal zcela jinak než na popisu
4,1 %
Ne, byl to šíleně trapné
7,6 %
Ne, nikdy z toho nevzešel dlouhodobější vztah
13,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6850 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám