Hlavní obsah

Průměrný sex trvá zhruba pět minut

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přemýšleli jste někdy o tom, jak dlouho by měl trvat sex? Často slýcháváme historky od kamarádů či známých, že jejich pohlavní styk trval jenom minutu, nebo naopak celou noc. Ani jeden údaj není překvapivě ideální. Doktor Brendan Zietsch, který se této problematice věnuje celý svůj profesionální život, vypočítal přesnější údaj - něco málo přes pět minut.

Foto: Profimedia.cz

Délku sexu může ovlivňovat hned několik faktorů.

Článek

Zietsch se ve své praxi zaobírá ideální délkou pohlavního styku. Nyní zveřejnil hodnoty své studie, kterou prováděl na 500 heterosexuálních párech z celého světa.

Během čtyř týdnů měly páry za úkol měřit čas, který jim sex zabere, přičemž se do výzkumu nepočítala předehra, ale pouze doba od prvního proniknutí po závěrečné vyvrcholení ejakulací.

Turecko propadlo

Výsledky byly velmi různorodé. Čas strávený sexem začínal na hodnotě zhruba 33 sekund, u některých párů se vyšplhal dokonce na 44 minut. Odborník jednotlivé časy zprůměroval a dospěl k ´dokonalé´ hodnotě. Ideální sex by měl podle jeho propočtů trvat 5,4 minuty.

Foto: Profimedia.cz

Sex ovlivňuje několik faktorů.

Podle serveru Woman´s day měl na hodnoty výsledků vliv zejména věk účastníků. Mladší páry si užívaly delší pohlavní styk, starší lidé o něco kratší. Navzdory různým geologickým faktorům se u párů neprojevily výraznější odchylky, s výjimkou Turecka, kde se hodnota snížila na 3,7 minuty.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám