Hlavní obsah

Proti rakovině prsu

Novinky, Jana Herodková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Projekt Ženy ženám chce umožnit zdarma preventivní mamografické či sonografické vyšetření prsu ženám starším 30 let. Do 45 let totiž nemají bez lékařského doporučení nárok na úhradu ze zdravotního pojištění.

Článek

 Až do 1. října mohou ženy na 88 místech v celé republice získat od členek Aliance českých organizací a žen s rakovinou prsu poukaz na bezplatné vyšetření.

Na jeho základě jim bude uhrazena preventivní mamografická či sonografická prohlídka společností AVON Cosmetics. Poukazy jsou určeny všem ženám, zejména však těm, které překročily třicítku. Právě tato skupina je rakovinou prsu stále více ohrožena, avšak nemá na preventivní vyšetření nárok ze zdravotního pojištění.

Projekt si neklade za cíl pouze informovat, ale zajistit jim odborné vyšetření, či je naučit správnému samovyšetření prsou. Právě nahmataná bulka bývá často prvním impulsem k návštěvě lékaře. Prevence je nezbytná právě u věkové skupiny čerstvých čtyřicátnic.

Včas zachycený karcinom prsu je totiž léčitelný! To by měly všechny ženy vědět. Seznam míst, kde poukaz získáte, najdete na internetové adrese www.avoncosmetics.cz nebo www.breastcancer.cz. Informace dostanete také na telefonní lince 257 089 189. Pro dotazy jsou ještě k dispozici e-mailové adresy marketing.cz@avon.com a http://aliance@ breastcancer.cz. Ani mladé ženy by preventivní vyšetření neměly podceňovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám