Hlavní obsah

Proč při sexu občas zmíníme jméno někoho jiného

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Situací, během kterých by se člověk studem nejraději propadl hodně hluboko, nenastane za život příliš. Některé jsou zpětně poměrně úsměvné, jiné nikoli. A nevyhýbají se ani sexu. Kromě selhání v nejméně vhodný okamžik bývá častým trapasem v této sféře například i zmínění jména někoho jiného, nejčastěji bývalého partnera (partnerky), ve chvílích největší vášně.

Foto: Profimedia.cz

Vyřkl váš partner nebo partnerka při sexu jméno někoho jiného? Nemusí to značit takovou katastrofu, jak se na první pohled zdá.

Článek

Okamžik, kdy jeden z partnerů vyřkne při sexu jméno někoho jiného než své současné drahé polovičky, patří k nepříjemnostem, které budou velmi negativně vnímat oba dotčení. Pokud si myslíte, že se to až tak často nestává, nebudete mít pravdu. Podle doktora Jima Pfause jde o poměrně přirozenou věc, za kterou nemůže nikdo jiný než lidský mozek.

„Když jste ve fázi největší euforie, začnete si vybavovat věci, které vám budou připomínat to, co jste ve stejném stavu euforie zažili dříve,” vysvětlil zjednodušeně pro server Independent Pfaus. Nejčastěji se tak stává v okamžiku orgasmu, kdy mnozí lidé, převážně pak ženy, přestávají doslovně přemýšlet a nemají v danou chvíli žádné emocionální pocity, doplňuje Gert Holstege z nizozemské University of Groningen.

Trapas, který značí dobrou věc

V podstatě je prý takové chování mozku nevyhnutelné. A i když to bude většina lidí považovat za nehoráznou urážku, podle doktora Pfause to může být ve skutečnosti spíše považováno za dobrou věc.

„Předpokládejme, že dotyčná osoba měla v minulosti partnera, se kterým prožívala specifické sexuální vzrušení, jedinečné pocity blízkosti nebo kvalitu orgasmů. To vše je v mozku spojeno se jménem tohoto bývalého partnera. Pokud tak váš současný partner (partnerka) vysloví při intimních chvílích jméno této osoby, neznačí to nic jiného, než že i s vámi zažívá podobné intimní chvíle,” popsal podrobněji význam možného 'trapasu' odborník.

Zároveň to podle něj vysvětluje, proč je mnohem větší pravděpodobnost, že při sexu člověk náhodně vyřkne jméno svého expartnera než některého rodinného příslušníka nebo kamaráda.

A co dělat, když už se podobný trapas stane vám? „Přestaňte s tím, co zrovna děláte, a promluvte si o tom. Pokuste se to společně vyřešit a dospět ke šťastnému konci,” doporučil na závěr.

Anketa

Zažili jste někdy podobný trapas?
Ne, naštěstí se mi nic takového nestalo
62,1 %
Ano, jednou
26,1 %
Ano, bohužel několikrát
11,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 494 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak se vyhnout rutině ve vztahu

Každému člověku se v dlouhodobém vztahu občas zasteskne po vášni, ztracené jiskře. Zkrátka po něčem, co se bohužel ze vztahu postupem času většinou pomalu, ale...

Čeho se vyvarovat při hádkách se ženami

Ženy jsou velmi citlivé a křehké povahy, ač to tak u všech nemusí na první pohled hned vypadat. Jenomže to, co někdo považuje za dobrý vtip, si některé dámy...

Jak se chovat v novém vztahu

Někteří lidé do nového roku vstoupí s předsevzetím, jiným se podaří si najít nového partnera. Začátky vztahu jsou vždy krásné, nicméně je dobré si, bez ohledu...

Výběr článků

Načítám