Hlavní obsah

Při pohledu na bikiny muži blbnou, a to doslova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUSEL

Zřejmě bude něco na tom, co jsme všichni dávno tušili - když se muži dívají na své polovičky v prádle nebo bikinách, jejich mentální úroveň prudce klesá. Dokládá to studie provedená na 358 mužích, kterou belgičtí vědci publikovali v časopise Journal of Consumer Research.

Foto: Profimedia.cz

Takové auto si příslušník mužského pohlaví koupí mnohem spíš.

Článek

Při prvním pokusu měli sledovat obrázky spoře oblečených žen a krajinek, při druhém dostala do ruky polovina z nich tričko a druhá polovina podprsenku. V obou případech jim výzkumníci nabídli buď 15 euro okamžitě nebo byli ochotni smlouvat o vyšší sumu později. Ve všech případech se spokojili muži s obrázky žen nebo podprsenkami s nižší částkou než ostatní.

"Ukázalo se, že muži, u nichž byly vyvolány sexuální fantazie, jsou impulzivnější a ztrácejí sebekontrolu," říká vedoucí výzkumu Bram van den Bergh a dodává: "Zjistili jsme, že jsou ochotni spokojit se s menší, ale okamžitou odměnou."

Výsledky jeho studie potvrzují výzkum dr. George Loewensteina z Cartnegie Mellon University z roku 2006, v níž zkoumal vliv sexuálního vzrušení na rozhodování mužů. Loewenstein je zakladatelem nového vědního oboru, který se nazývá neuroekonomika a zkoumá lidské mozkové funkce v souvislosti se snahou o zisk.

Vědecké poznatky ukazují, že strategie výrobců aut, kteří ke svým předraženým vozům staví dlouhonohé krasavice, je velmi účinná.

Reklama

Související články

OBRAZEM: Bikiny zdůrazní křivky ženského těla

Bikini již k létu patří přes šedesát let a snad neexistuje žena, která by je neměla ve svém šatníku. Plavky, jenž zdůrazní sexy křivky však také podléhají...

Češi milují fotbal víc než svoje partnerky

Čeští muži více než jiní Evropané dávají přednost fotbalu před milostným životem. Kolem 28 procent českých fanoušků upřednostní fotbal před chvilkou strávenou...

Výběr článků

Načítám