Hlavní obsah

Polovina Italů a Italek v manželství podvádí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Představa Italů jako lidí podléhajících vášním zřejmě není neopodstatněná. Nový průzkum ukázal, že 55 procent mužů a 45 procent žen v této zemi je nevěrných.

Foto: Profimedia.cz

Avantýry si Italové užívají často o polední přestávce

Článek

Šedesát procent záletů začíná na pracovišti a k nemanželskému sexu většinou dochází mezi druhou a třetí hodinou odpoledne, tedy během polední přestávky.

Přibližně polovina odhalených záletníků a záletnic doplatí na nesmazanou zprávičku v mobilu, 20 procent na email a 10 procent osob věnujících se mimomanželským aktivitám se dostane do potíží kvůli anonymním dopisům.

Jak uvádí Italská asociace rodinných právníků, nevěra je nejrozšířenější v Milánu, ale Řím zaostává jen o chlup.

Případ premiéra Berlusconiho, který se bude po dvaceti letech manželství rozvádět, tedy není žádnou výjimkou. Jeho ženě už došla trpělivost s prý nekonečnou řadou mladých tanečnic a hereček. Dalším známým záletníkem byl režisér Federico Fellini, kterému to ale manželka zřejmě tolerovala.

Jen ve třiceti procentech záletů jde o dlouhodobé vztahy.

Zbytek Italů a Italek se podle listu Telegraph věnuje spíš jednorázovým záležitostem. Využívání Facebooku a dalších společenských sítí vede k tomu, že se prý zvyšuje počet lidí, kteří si sice s nikým mimo manželství nezačínají vážně, ale zato se záletům věnují opakovaně.

Italské zákony přitom až do roku 1981 uznávaly zabití při ochraně cti, na jehož základě mohl soud uložit lehčí trest muži, který zabil nevěrnou manželku. V dnešní době si přibližně polovinu aférek partneři tolerují.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám