Hlavní obsah

Pět znaků, které odhalí zamilovaného partnera

Novinky, Eliška Fischerová

Zatímco na základní škole jsme si s vyvoleným do očí řekli, že spolu začneme chodit, dospělé vztahy povětšinou vyplynou z dané situace a nejsou ohraničeny otázkou: „Budeš můj přítel?“ Není divu, že následně se mnoho párů nachází v mezidobí, během kterého nevědí, zda je do nich protějšek doopravdy zamilovaný.

Foto: Profimedia.cz

Počáteční fáze vztahu sice působí jako procházka růžovou zahradou, ale realita může být úplně jiná.

Článek

Romantické schůzky, objímání i sladká slova. Počáteční fáze vztahu sice působí jako procházka růžovou zahradou, avšak na této procházce máme hlavu plnou otázek. Málokdy víme, na čem doopravdy jsme, a zároveň nemáme odvahu se partnera zeptat, jak ke vztahu přistupuje.

Podle psycholožky Kelly Campbellové je v první řadě důležité, aby partneři měli jasnou představu o tom, co pro toho druhého znamená slovo vztah.

„I když si myslíte, že význam slova vztah je pouze jeden, nenechte se zmást. V současné době se můžeme setkat například s lidmi, kteří holdují otevřeným vztahům a nezaručují svému protějšku sexuální exkluzivitu,“ říká psycholožka.

Vést s partnerem konverzaci na toto téma sice není příjemné, avšak dospělý jedinec by se s touto výzvou měl popasovat.

Láska vs. chtíč: Zjistěte, co ve vašem vztahu převládá

Vztahy a sex

„Je pochopitelné, že lidé neradi vedou tento typ diskuse. Být dospělým člověkem však znamená, že dokážete diskutovat o nepříjemných tématech, a to navíc přímým a otevřeným způsobem,“ dodává Campbellová pro Brides.

Samozřejmě existují i další ukazatele, díky kterým odhalíte, zda to s vámi partner myslí vážně.

1. Prezentuje vás v pozitivním světle

Pokud žijete s člověkem, který vás doopravdy miluje, pak je pravděpodobné, že vás bude prezentovat v pozitivním světle. Je jedno, jestli se bude chlubit vaší nedělní bábovkou před kamarády či rodinou, důležité je, že zdůrazní, jak skvěle jste ji upekla.

Pravdou zůstává, že nahlížet na partnera skrze růžové brýle není z dlouhodobého hlediska vhodné. Pokud ale tušíte, že partner ví o vašich špatných vlastnostech, avšak na veřejnosti vás nechce potopit, pak máte vyhráno.

2. Říká „my“

Poměrně jednoduchý ukazatel, díky kterému poznáte, že s vámi partner do budoucna počítá, je frekvence používání slova „my“. Nastražte uši v momentě, kdy se rodina nebo kamarádi zeptají vašeho partnera, co bude dělat příští víkend.

Možná odpoví, že chce vyrazit do hor, možná se rozhovoří o tom, jak společně plánujete zimní výlet. Nemusíme ani dodávat, že druhá varianta naznačuje, že vás partner doopravdy miluje.

Co se musí stát, aby se do sebe lidé zamilovali

Vztahy a sex

3. Vnímá vaše potřeby

Rozhodně po vašem partnerovi nikdo nechce, aby se vám na sto procent podřizoval. Na druhou stranu je důležité, aby naslouchal vašim potřebám a čas od času dokázal, že o nich ví a chce je naplnit. Nezapomínejte, že podobné signály k vám vysílá i partner.

V ideálním vztahu byste si vzájemně měli naslouchat a vnímat touhy a potřeby druhého člověka. Jedině tak budete mít jistotu, že vztah vydrží i následující roky.

4. Cítíte se spokojená

Občas není potřeba hledat složité důkazy. Pokud se cítíte spokojená, a zároveň váš partner má úsměv od ucha k uchu, pak je jasné, že jste v láskyplném vztahu. O takový vztah pečujte a nenechte se rozhodit tím, že jste si ještě neřekli „miluji tě“. Vhodná chvíle jistě přijde, a věřte, že to následně bude stát za to.

Líbánková fáze ve vztahu nemusí nastat hned

Vztahy a sex

5. Nevěnuje pozornost jiným ženám

Ruku na srdce, ženy mají alarm, díky kterému rychle poznají, když muž pokukuje po jiné ženě. Je jedno, jestli partner sleduje procházející dívku nebo na svých sociálních sítích „lajkuje“ příspěvky své kolegyně. Všechny zmíněné aktivity naznačují, že si buduje potencionální zadní vrátka.

V případě, že je vám tento scénář povědomý, neberte ho na lehkou váhu. Jde o jednu z rudých vlajek, které naznačují, že vztah s takovým partnerem nemá šanci na úspěch.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám