Hlavní obsah

Oženil se ve sto letech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÄXJÖ

Stoletý rolník Bengt Hjelmquist se zřejmě drží pravidla, že láska kvete v každém věku. Na svém statku si proto tento týden vzal svou o patnáct let mladší snoubenku Ansu Borckovou.

Foto: muzeum čertů úštěk
Článek

"Důkladně jsem si to rozmyslel a došel jsem k závěru, že je lepší udělat to pozdě než nikdy," řekl Hjelmquist žijící ve švédském městě Växjö .

Zbývá jim málo času, budou si užívat

S Borckovou se poznal již v roce 1945, na svatbu však čekali několik desítek let. Hjelmquist byl totiž předtím ženatý a jeho první manželka zemřela před 14 lety.

"Moje druhé manželství bude asi relativně krátké," připustil ženich. Zdůraznil však, že právě proto si chce zbývající chvíle se svou novou životní partnerkou "ze všech sil užívat".

Reklama

Související témata:

Související články

Osmdesátiletý muž se chce posté oženit

Osmdesátiletý Ind, který se za svůj život již devadesátkrát oženil, chce předvést před oltář dalších deset žen, a to ještě dříve, než dosáhne sta let....

Měsíc po pobodání se vdala za útočníka

Mladá Angličanka zřejmě velmi brzy zapomněla na násilnické sklony svého přítele, který ji v opilosti pobodal kvůli jejím obavám ze sňatku. Měsíc po útoku...

Výběr článků

Načítám