Hlavní obsah

Osm chytrých způsobů, jak prodloužit sexuální výdrž

Novinky, ald

Sexuální styk nelze od první do poslední minuty naplánovat, a tak se občas stane, že skončí dřív, než vůbec pocítíte své sexuální vzrušení. I když partnerovi nemůžete krátkou výdrž vyčítat, existuje několik způsobů, jak mu pomoci a chytře oddálit jeho vyvrcholení.

Foto: Profimedia.cz

Průměrná doba penetračního sexu trvá tři až šest minut.

Článek

Rychlý sex, během kterého si sotva stačíte svléct spodní prádlo, má něco do sebe. Pokud jsou však „rychlovky“ vaším denním chlebem, pak možná toužíte po dlouhém a romantickém milování, které nebere konce.

Přesto by si každá žena měla uvědomit, že průměrná doba penetračního sexu trvá tři až šest minut, což znamená, že nelze od svého partnera vyžadovat nadstandardní kousky.

Na druhou stranu existuje osm jednoduchých triků, díky kterým můžete milování prodloužit. A věřte, že v tomto ohledu se každá minuta počítá!

1. Masturbace je základ

Masturbovat před partnerem rozhodně není pro každého. Pokud se ale rozhodnete pro tento typ předehry, rozhodně nebudete litovat. „Řekněte mu, že chcete, aby sledoval, jak se sama sebe dotýkáte. Uvidíte, že to bude milovat,“ říká doktorka Emily Morseová.

Dobrou zprávou je, že díky masturbaci budete na podobné vlně, a tím pádem můžete dosáhnout společného orgasmu. V případě, že nechcete před partnerem masturbovat, můžete se navzájem dotýkat, líbat a objímat. Jednoduše řečeno nespěchejte na věc, a raději si dopřávejte momenty plné intimity a vzájemného propojení.

Sexuolog Jaroslav Zvěřina: Když to pánům jde příliš rychle

Vztahy a sex

2. Vsaďte na erekční kroužek

Nevšední, avšak účinný způsob, jak prodloužit partnerovo vyvrcholení, nese jméno erekční kroužek. Pokud jste o této sexuální pomůcce už slyšela, pravděpodobně víte, že se kroužek nasazuje těsně u kořene penisu.

„Erekční kroužek zvyšuje tlak na spodní část penisu a omezuje průtok krve. To následně vede k oddálení orgasmu a prodloužení sexuálního styku,“ říká doktorka Jessica O'Reillyová pro Woman’s Health.

3. Vyzkoušejte „techniku zmáčknutí“

Na první pohled by se mohlo zdát, že jde o drastickou metodu, opak je ale pravdou.

„Domluvte se s partnerem, aby vytáhl penis z pochvy v momentě, kdy ucítí, že se blíží k orgasmu. Poté jeho penis jemně stiskněte,“ vysvětluje sexuální terapeutka Debra Lainová.

V tomto ohledu rozhodně neplatí, že čím silnější stisk, tím lepší účinek. Pokud budete postupovat jemně a použijete palec s ukazováčkem, pak stiskem oddálíte ejakulaci alespoň o pár minut.

Překvapivé výhody milování ve stylu erotické ságy Padesát odstínů

Vztahy a sex

4. Zvažte použití kondomu

Žijete v monogamním vztahu, ve kterém se nemusíte bát pohlavně přenosných chorob? Pak pravděpodobně už ani nevíte, jak kondom vypadá.

Pokud ale chcete, aby partnerova sexuální výdrž vzrostla, pak se po prezervativech rychle ohlédněte. Kondomy totiž vytvářejí další vrstvu mezi penisem a pochvou, a tak pocit proniknutí není intenzivní. I tento fakt může poměrně přirozeným způsobem prodloužit dobu vašeho sexuálního styku.

5. Změna polohy

„Většina mužů ví, že nejlepším lékem na oddálení ejakulace je změna polohy,“ říká O'Reillyová. Občas ale není od věci, když nad milováním převezmete kontrolu vy. Pokud budete vnímat pohyby partnera, dokážete dříve nebo později odhadnout, zda se blíží jeho vyvrcholení.

„Obvykle můžete cítit, jak se partnerova varlata napínají a zvedají,“ vysvětluje O'Reillyová a dodává, že změna tempa dokáže jeho ejakulaci oddálit. Stejně tak se vyplatí, když zcela změníte polohu.

6. Čas na přestávky

Nikde není psáno, že sexuální styk musí probíhat nepřetržitě. Proto není od věci, když milování na chvilku přerušíte.

„V mezičase polibte svého partnera, nebo ho obejměte. To alespoň na malý moment uklidní jeho vzrušení. Zároveň se tímto aktem postaráte o prohloubení intimity,“ tvrdí Lainová.

Jak dlouho trvá průměrný sexuální styk

Vztahy a sex

7. Cviky pánevního dna pro muže

Cviky pro posílení pánevního dna jsou spojovány především se ženami. Zajímavým faktem ale je, že také pánové mohou své pánevní dno posílit, a tím pádem zlepšit svůj sexuální výkon. To potvrzuje i švédská studie z roku 2014, která zjistila, že muži procvičující pánevní dno dokázali lépe pracovat s předčasnou ejakulací.

„Zkuste svého partnera povzbudit, aby pravidelně pánevní dno posiloval. Stačí, když bude stlačovat svaly mezi ocasní kostí (kostrčí) a genitáliemi,“ dodává O'Reillyová.

8. Pokračujte

Nevnímejte partnerovo vyvrcholení jako konec. V případě, že oba budete chtít, můžete v sexu bez problému pokračovat.

„Pamatujte si, že sex nemusí končit orgasmem. Pokud bude pokračovat, je pravděpodobné, že partner dosáhne další erekce, a zároveň se protáhne jeho sexuální výdrž,“ říká doktorka Lainová.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak docílit společného vyvrcholení

Možná o něm sníte, možná jste ho párkrát zažila. Řeč je o vyvrcholení, kterého partneři dosáhnou ve stejný moment. I když by se mohlo zdát, že jde o poměrně...

Výběr článků

Načítám