Hlavní obsah

Omylem si vzal ženu, kterou nikdy neviděl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

INDIE

Muž z Indie asi nikdy na svůj první sňatek nezapomene. Na hromadné svatbě si spletl nevěstu a za právoplatnou manželku si nedopatřením vzal ženu, kterou nikdy před tím nespatřil. Nyní s ní musí minimálně měsíc sdílet společné lože.

Foto: Petr Tyc

Masopustní průvod ve skanzenu

Článek

V Indii je možné uspořádat hned několik svateb najednou. Jak káže tradice v některých částech země, snoubenci se až do okamžiku, kdy si řeknou své sladké "ano", nesmějí vidět. Mladé dívky nosí na šatech jen své jméno - jakési poznávací znamení, aby se předešlo nechtěné záměně.

Na svatbě zavládl chaos

Přesto se ale stalo to, co se dalo očekávat. V zahalených nevěstách se rychle přestali orientovat jak svatebčané, tak samotní ženichové, napsal zpravodajský server Matinternet. Když se mládenec přiblížil k ženám v závojích a měl si vybrat tu pravou, ukázal sice na nositelku jména své vyvolené, ovšem pod závojem se skrývala úplně cizí bytost, která je prý navíc o mnoho let starší a klidně by mohla být jeho matkou.

Měsíc musí vydržet

Teprve po skončení obřadu, když nevěsta sňala svůj závoj, novomanželovi došlo, že se omylem přehmátl. Přehlédl, že se masové svatby zúčastnilo více žen téhož jména. Ihned se rozhodl sňatek ukončit. Podle indických zákonů může být rozvodové řízení uahájeno až po měsíci manželského soužití.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám