Hlavní obsah

Někteří lidé sex k životu jednoduše nepotřebují

Novinky, das

Přestože většina lidí nepřítomnost sexuální touhy považuje za nemoc a snaží se tento problém řešit, asexuálové tento stav vůbec neřeší. Sex k životu prostě nepotřebují. Jsou šťastnější a spokojenější bez něj.

Foto: Profimedia.cz

V životě asexuála sex prostě nehraje žádnou roli.

Článek

Podle statistik se jedná až o tři procenta světové populace, jež sex neberou jako potěšení, ale jen jako mechanickou fyzickou činnost na plození dětí.

Může jít o muže i ženy, kteří jsou naprosto zdraví a mohou být sexuálně aktivní, ale nejsou. Nejedná se tedy ani o lidi frigidní, kteří sex provozují, ale nic přitom necítí a ani o impotenty, kteří po sexu touží, ale nejde jim to.

V životě asexuála sex prostě nehraje žádnou roli. I když každý člověk tento stav prožívá jinak, rozhodně se nejedná o celibát, a tedy nějaké účelové vzdání se sexu např. kvůli náboženskému přesvědčení.

Někdo se s tím prostě již narodí, u někoho tento stav vyvolá nějaký nepříjemný zážitek z dětství, jako je znásilnění či pohlavní zneužití, a u dalšího například chorobný strach z pohlavně přenosných chorob.

Reklama

Související témata:

Související články

Vděčnost jako recept na uspokojivý sex

Pokud máte pocit, že plamínek vášně s vaším partnerem pomalu a jistě uhasíná, pak pro vás máme velmi jednoduché řešení. Projděte si svůj dosavadní život,...

Radim Uzel: Trpký osud utajovaných milenek

Muslim žijící v mnohoženství asi nikdy nepochopí slastný pocit křesťanského nevěrníka, který má kromě manželky ještě ilegální milenku. Jeden psycholog nazval...

Výběr článků

Načítám