Hlavní obsah

Vděčnost jako recept na uspokojivý sex

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud máte pocit, že plamínek vášně s vaším partnerem pomalu a jistě uhasíná, pak pro vás máme velmi jednoduché řešení. Projděte si svůj dosavadní život, připomeňte si vše hezké i zlé, co vás doposud potkalo. Možná budete překvapeni, jak se rázem pohled na celou řadu věcí změní.

Foto: Profimedia.cz

Vzpomínkami si člověk připomene, co všechno v něm vzbuzoval ten druhý.

Článek

Vzpomínkami si člověk připomene, co všechno v něm vzbuzoval ten druhý. Jak moc to mezi nimi kdysi jiskřilo a kolik vášně mezi nimi bylo. Zároveň si tím jedinec uvědomí, jak moc musí být za tyto krásné chvilky v minulosti vděčný.

"Vyjádření uznání je nejvyšší forma myšlení a lze tím odstranit i všechny předchozí zkušenosti, jež byly doposud vnímány jako samozřejmost. Tím pádem sklouzne-li váš vztah ke stereotypu a milování bez vášně, restartováním vzpomínek i tento stav snadno zvrátíte," vysvětluje pro server Yourtango.com odbornice na vztahy Elie Wieselová a dodává:

"Budete skutečně překvapeni, jak málo vděčnosti může výrazně zlepšit váš intimní život po stránce emocionální i fyzické."

Každý by si měl uvědomit, že k opravdové lásce jednoduše patří okamžiky plné vzrušení, ale i nechuti. Je tedy důležité při prvních problémech nic nevzdávat.

"Naděje umírá opravdu poslední. I když aktuální situace nebude vypadat tak, jak chcete, neznamená to, že to tak i zůstane. Pokud budete mít pocit, že to sami nezvládnete, pak se raději obraťte na odborníky, ale sami nic nevzdávejte," dodává Wieselová.

Reklama

Související témata:

Související články

Proč se snažíme vyhnout sexu s partnerem

Asi každý se občas dostane do situace, kdy na milostné hrátky s partnerem nemá náladu, důvodů může být řada. Záleží však na tom, zda bude člověk zcela upřímný...

Výběr článků

Načítám