Hlavní obsah

Nejčastější sexuální tabu nemusí jen pohoršovat

Novinky, Dana Sokolová

Přestože je česká společnost, co se týče sexu velmi tolerantní, existuje v ní stále celá řada tabuizovaných témat, na která je pohlíženo jako na něco zakázaného, nepřirozeného či nemorálního. Lidem to nelze zazlívat, ani je nutit do něčeho, s čím vnitřně nesouhlasí. Přesto i sexuologové potvrzují, že čím více je společnost sexuálně tabuizovaná, tím dochází k většímu výskytu patologických jevů, jako jsou různé úchylky, znásilnění, násilí proti ženám a zneužívání dětí.

Foto: Profimedia.cz

Jemné násilí je pro mnohé velmi vzrušující

Článek

Sex je samozřejmě velmi intimní záležitost a je tedy věcí každého, co bude ochoten akceptovat a jaké si stanoví hranice. Partneři by měli tyto hranice tolerovat a vždy umožnit tomu druhému možnost volby.

Postelové vulgárnosti

Všeobecně lidé mají nejvíce problémů s komunikací. Přestože o sexu víme mnohé, dokonce většinu věcí dokážeme pojmenovat, v posteli o svých potřebách umí hovořit málokdo. Dokonce je prokázáno, že s přáteli si dokážeme říci mnohem více, než s člověkem, se kterým bychom o těch věcech měli hovořit prvotně, tedy s partnerem.

Od toho se odvíjí i používání vulgárností a dalších pikantností při milování. Přestože v běžné mluvě člověk sem tam nějaké to vulgární slovo použije, když vleze do postele, přepadne ho stud a najednou má pocit, že všechna ta slova působí nepřirozeně a neesteticky. Ve skutečnosti však velké množství lidí - ženy i muže, vulgarismy v posteli vzrušují. Existují dokonce jedinci, kteří jedině díky této mluvě dosáhnou vyvrcholení. Odborně se o vzrušování pomocí vulgárních slov hovoří jako o narotofilii. Nemusíte se bát, nejedná se o žádnou nebezpečnou úchylku, jde pouze o latinské pojmenování.

Samozřejmě vulgarismy se nehodí k romantickému milování, nýbrž k tvrdšímu sexu, po kterém podle anonymních průzkumů ve skutečnosti touží až 70 % žen a samozřejmě i naprostá většina mužů.

Sexuologové vulgarismy v normální formě považují za něco zcela neškodného, co může zpestřit běžné milování. Samozřejmě by to nemělo překročit hranici úzce spjatou s formou psychického týrání. Rozhodně by přitom nemělo jít o ponižování či o skutečné slovní napadání druhého.

V každém případě nemravná slůvka by měla být vždy projevem živočišnosti a ne umělým papouškováním naučených frází. Pokud to člověku prostě nejde z pusy,  je lepší se tomu vyhnout.

Jemné násilí nemusí být špatné

Možná se vám to taky stalo, že vás partner při sexu lehce poplácal přes zadek, či vás naopak požádal o to, abyste vy naplácala jemu. Rozhodně na tom není nic špatného. Obvykle to ženy i muže mnohem více vzruší či snáze dovede k vyvrcholení.

V každém případě i zde by si milenci měli stanovit jasná pravidla, která by měli vzájemně dodržovat. Mezi jemné násilnosti lze zařadit i svazování, nasazování pout, tahání za vlasy, kousání či jemné přidušování. Při všech těchto činnostech je dobré určit nějaké heslo, které by partnera upozornilo, že již došlo k překročení hranic a má okamžitě s danou věcí přestat.

Anální sex

Až  třiasedmdesát procent mužů si touží během svého života alespoň jednou vyzkoušet anální sex. Tuto touhu s nimi ale sdílí jen velmi nízké procento žen. Je to dáno částečně morálními předsudky, ale i strachem z bolesti a z nepříjemného prožitku či z hygienických důvodů.

Přestože lze všechny tyto problémy minimalizovat dodržováním hygienických pravidel, používáním kondomu, lubrikačních gelů apod. muži by měli tolerovat i přes všechna tato opatření ženské odmítnutí. Podle odborníků jde především o přípravu, trpělivost  a pak také trénink partnerů. Rozhodně muži nikdy nedosáhnou uspokojivého výsledku přes násilí či donucení ženy.

Erotické fotografie a video

Podle průzkumů si ženy v poslední době oblíbily posílání erotických smsek a pak také posílání svých erotických fotografií či videí. Někteří odborníci hovoří doslova o posedlosti žen fotografováním svých intimních partií. Není divu, většina žen i mužů se shoduje, že jakmile do sexuálních hrátek člověk zapojí fotoaparát či kameru, okamžitě ho to doslova omámí.

Jde prý jen o překonání prvotního strachu. Samozřejmě musí fungovat vzájemná důvěra, jelikož tyto materiály jsou v dnešní době na internetu a sociálních sítích snadno zneužitelné, nicméně po zákonné stránce i potrestatelné.

Podle odborníků je obvykle pro ženy nejtěžší zvyknout si na pohled na vlastní nahé tělo, nicméně i díky těmto věcem se ženy prý mohou naučit mít své vlastní tělo rády.

Sex ve třech

Sex ve třech patří mezi nejoblíbenější mužské fantazie. Představa milování se dvěma ženami je pro mnohé tím nejlepším afrodiziakem. Ovšem samotný akt jen málokdy dopadne tak, jak si muži vysní. Ženy jsou v představách vícečetného sexu zdrženlivější. Obvykle po milování se dvěma muži touží jen ty skutečně nejodvážnější. [celá zpráva]

Erotické pomůcky

Erotické pomůcky dokáží obohatit i zpestřit sexuální život každého a k sexu jako takovému prostě patří. Podle odborníků, pokud partneři dokáží vnést masturbaci i do partnerského sexuálního života, zajistí si tak nečekaně vášnivé zážitky.

Bohužel lidé se pomůcky nejen stydí používat, ale mají strach i z jejich nákupu v sexshopech. [celá zpráva]

Tajemství fetišismu

Podvazky, černé punčochy, vysoké kozačky, latexové oblečky, korzety či rudé rty patří mezi nejčastější fetišistickou výbavu, již vlastní více žen, než muži vůbec tuší. Samozřejmě mluvíme o těch zcela běžných fetiších, které neurážejí a ani neubližují.

Rekvizity obvykle u žen vzbuzují pocit vcítění se do cizí role. Najednou mají pocit, že vystupují za někoho jiného, a tím se mohou zbavit i nejrůznějších zábran. Muži zas tyto rekvizity milují pro jejich obrazovost. Díky nim jejich fantazie může pracovat na maximum.

Samozřejmě i zde je nutné stanovit si hranice, kam až je schopen člověk zajít a co je ochoten ještě vstřebat. Existuje celá řada forem fetišismu, pro kterou běžní lidé nemají pochopení a ani není divu. Ne každý je schopen akceptovat mužské převlékání do ženského oblečení, olizování chodidel či bot, oblékání se do šusťáku či balení se do igelitu apod.

Reklama

Související témata:

Související články

Proč se mužům líbí či nelíbí silikony

Podle odborníků neexistuje žena, která by byla se svým poprsím skutečně spokojená. Tak jako muži neustále řeší svůj penis, ženy se zaobírají svými ňadry...

Výběr článků

Načítám