Hlavní obsah

Návod pro muže, jak si správně vyložit řeč ženina těla

Novinky, bok

Seznamování a navazování kontaktů může být náročné, především pokud jsou někteří lidé stydlivější. I odvážlivci mohou mít ale někdy problém, a to především muži. Pochopit totiž řeč ženina těla nebývá zrovna jednoduché. Dá se v tom vůbec nějak spolehlivě zorientovat?

Foto: Profimedia.cz

Jak poznat, že má žena zájem? Není to tak těžké – navazuje častý oční kontakt, zmenšuje osobní prostor mezi mužem a sebou. Často se usmívá, nebrání se letmým náhodným dotekům.

Článek

Rozdílů mezi muži a ženami, co se chování a vyjadřování týče, by se dala najít celá řada. Při seznamování a všeobecně při komunikaci je pak citelně viditelný hlavně jeden z nich.

Zatímco muži jsou schopni na rovinu říct, co si myslí, a to, co si myslí, má přesně daný význam, u žen je to o dost složitější. Mnohé dámy jsou doslova zběhlé v umění vykrucování, mlžení, tajnůstkářství atd.

Není se tak čemu divit, že jim muži mnohdy nerozumí a neumí si vysvětlit různé náznaky, případně signály, které ženy vysílají. Někdy se tak zbytečně stáhnou, i když žena má zájem o seznámení, nebo se naopak neodbytně stále snaží zapůsobit, i když nemají předem žádnou šanci na úspěch.

Když se ale muži naučí správně číst řeč těla ženy, zjistí, že vyznat se ve specifických signálech není vlastně tak složité. Přehled základních charakteristik přinesl server Askmen.

Flirtování

Ženy, které záměrně chtějí upoutat mužovu pozornost, lze poměrně jednoduše rozpoznat, a to i na dálku, neboť se poměrně výrazně mění řeč jejich těla. Pro začátek je dobré vědět, že se žena při zájmu o muže k němu blíže naklání, a navazuje vzájemný oční kontakt.

Také se mnohem více usmívá, než je běžné, případně se směje neustále. Bez ohledu na to, zda je muž vtipný. Také si při zájmu o muže více takzvaně okusuje rty.

Koketní a flirtující ženy se také více ošívají, pohrávají si se šperky, které mají na sobě. To vše je způsobeno celkovým vzrušením –jejich srdce bije o něco rychleji, než je obvyklé, a tak si určitým způsobem potřebují ono napětí uvolnit. Často je také viditelné, že si pohrávají s vlasy.

Jak na to má muž reagovat: Vyzařuje-li žena většinu z daných signálů, je více než jisté, že u ní má muž šanci. Takže může směle pokračovat.

Chtíč 

Ženské tělesné signály vyjadřující chtíč jsou dost podobné jako u flirtování. Jen jsou některé z nich o něco výraznější.

Oční kontakt se zvyšuje a prodlužuje, vzrušení mohou naznačovat i rozšířené zornice. Rozpoložení ženy také může prozradit její dýchání, případně nenápadná snaha i o letmý dotek.

Jak na to má muž reagovat: Je jasné, že žena má opravdu zájem. To ale neznamená hned využít situace. Je dobré postupovat pomalu, zvyšovat intimitu, oční kontakt. Pokud se dostane muž do fáze, kdy už nastolená intimita začne být ženě nepříjemná, rozhodně to pozná. Minimálně změnou její nálady, případně odtažitostí.

Nezájem, lhostejnost

Fyzické projevy ženina nezájmu jsou téměř opačného charakteru než ty při flirtování. Jeden příklad za všechny – pokud se žena většinu času při konverzaci s mužem dívá jinam, nevěnuje pozornost tomu, co muž říká, a tváří se vážně, pak nejspíš nemá zájem.

Dalšími příznaky může být nepatrné stranění se jakékoli blízkosti s mužem, případně obranný postoj se založenýma rukama na prsou.

Jak na to má muž reagovat: Pokud budou znatelné výše uvedené signály, je poměrně marné se o cokoli dalšího pokoušet. Může se sice stát, že žena svůj postoj vůči muži přehodnotí, ale ne vždy k tomu dojde.

Hněv 

U většiny žen lze hněv rozpoznat poměrně jednoduše, ne vždy ale může být křik a hlasitá komunikace tím jediným znakem. Jak rozpoznat příznaky blížící se bouře, která se chystá brzy propuknout naplno?

Signálem může být probodávající ledový pohled a pevně semknutá ústa. Může to být také doprovázeno jemným náklonem hlavy, případně sevřenými pěstmi. Pokud má žena ruce pevně opřené v bok, je většinou už hodně zle.

Jak na to má muž reagovat: Muži by měli vědět, že naštvaná žena se dost často nachází ve stavu, kdy je jí všechno jedno a odmítá na cokoli reagovat. V takovém okamžiku je vhodné jediné. Buď počkat, až se situace uklidí, případně pro jistotu vyklidit „bitevní” pole.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Jak se poslouchá očima

„Půjde vám to výborně!“ povzbuzoval mě učitel Václav Ptáček, když jsem hned napoprvé zvládla ve znakovém jazyce auto, letadlo, telefonovat a loď (tu s malou...

Výběr článků

Načítám