Hlavní obsah

Na kvalitní sex prý stačí tři minuty

Právo, los

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na „velikosti“ při sexu nezáleží, na délce z hlediska času však ano – ovšem ne tak, jak si řada mužů (i některých žen) myslí. Ideální soulož totiž nemusí trvat donekonečna, jak líčí nejrůznější pornofilmy, stačí i pouhé tři minuty. Tvrdí to alespoň američtí sexuologové v článku, který vyjde příští měsíc v odborném časopisu Journal of Sexual Medicine.

Článek

„Tři až sedm minut je odpovídající doba trvání soulože mezi mužem a ženou,“ cituje z článku agentura AP. „Dvě minuty nebo méně je příliš málo. V ideálním případě by soulož měla trvat sedm a 13 minut,“ upozorňuje zároveň s tím, že do tohoto rozmezí není ovšem započítána důkladná milostná předehra.

Autoři zprávy vycházeli z průzkumu, při kterém sledovali sexuální život 1500 párů po dobu čtyř týdnů. Pokus, při němž byly ženy vybaveny stopkami, ukázal, že k plné spokojenosti párům stačilo v průměru těsně přes sedm minut.

Zpráva rozmetává na prach představu řady mužů, že k uspokojení partnerky musí „vydržet donekonečna“, říká vedoucí sexuálních terapeutů Eric Corty z Pensylvánské státní univerzity přírodních a společenských věd.

Corty věří, že výsledky muže povzbudí. „Teď si mohou říci: Já vydržím pět minut, můj partner osm. Takže je to v pořádku. To je uklidní,“ věří terapeut.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám