Hlavní obsah

Muži za svůj život vystřídají dvakrát více sexuálních partnerů než ženy

– Londýn

Muži jsou obecně promiskuitnější než ženy, nicméně stále existují muži i ženy, kteří poznají za svůj život pouze jednoho sexuálního partnera. Alespoň to potvrzuje britský průzkum. Pravdivost údajů je samozřejmě nutné brát s rezervou. Je totiž dobře známo, že muži počty partnerů nadhodnocují a ženy podhodnocují.

Foto: Profimedia.cz

Muži jsou obecně promiskuitnější než ženy.

Článek

Z průzkumu Health Survey for England vyplynulo, že muži mají v průměru devět sexuálních partnerek (9,3) za život, zatímco ženy mají jen čtyři sexuální partnery (4,7). Čtvrtina mužů v průzkumu přiznala, že má dokonce více než deset sexuálních partnerek, zatímco čtvrtina žen, že měla jen jediného.

„Více žen než mužů uvedlo, že mělo jen jednoho sexuálního partnera opačného pohlaví za život (24 procent žen a 17 procent mužů), a naopak více mužů ve srovnání s ženami uvádí, že mělo více než deset partnerek za život (27 procent mužů a 13 procent žen),“ tvrdí autoři studie.

Z průzkumu také vyplynulo, že počet nechtěných těhotenství před osmnáctým rokem věku dívky za posledních dvacet let výrazně klesl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám