Hlavní obsah

Muži s pár kily navíc jsou v posteli výkonnější než ti s vypracovaným tělem

Novinky, bok

Vypracovaná a svalnatá postava bez jediného gramu tuku navíc značí nejen sportovní založení a dobrou fyzickou výkonnost jedince, u pánů často také bývá spojována s lepším výkonem v posteli. Podle tureckých vědců se ale takové spojení nezakládá na pravdě. Lepšími, nebo lépe řečeno výkonnějšími milenci jsou podle nich jednoznačně pánové, kteří mají nějaké to kilo či špíček navíc.

Foto: Profimedia.cz

Má váš partner v oblasti břicha nějaký ten špíček navíc? Na jeho výkon v posteli si nejspíš stěžovat nebudete. Ilustrační foto

Článek

Odborníci z Erciyes University v tureckém městě Kayseri v rámci své studie sledovali 200 mužů, u kterých zjišťovali nejen jejich sexuální výkonnost, ale i hodnotu tzv. BMI neboli indexu tělesné hmotnosti. Jeho hodnota značí, zda má člověk vzhledem k poměru své vlastní váhy a výšky celkově podváhu, váhu normální či trpí obezitou.

Výsledky studie ukázaly, že muži mající vyšší hodnotu BMI a viditelné větší bříško v posteli excelovali v průměru 7,3 minuty. Jejich kolegové s vypracovanými svaly a viditelně hubenější se mohli pyšnit pouze dvěma minutami v průměru, u řady z nich navíc docházelo k předčasné ejakulaci.

„Jak stoupá hodnota BMI, počet jedinců s předčasnou ejakulací se snižuje,” uvádí studie, jejíž výsledky přinesl server Huffington Post.

A jakou spojitost má větší břicho u mužů s vyšším podávaným výkonem posteli? Podle odborníků se jedno vysvětlení nabízí. Větší poměr tuku právě v oblasti břicha prý značí, že má muž v těle více estradiolu - ženského pohlavního hormonu, který pomáhá udržovat libido a správné sexuální funkce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám