Hlavní obsah

Mobily vládnou aneb Kolik času denně stráví ženy a muži užíváním telefonu

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chytré mobilní telefony doslova vládnou světu. V současnosti ve svém okolí najdete jen několik málo jedinců, kteří takový přístroj nikdy nedrželi v ruce. Umí je ovládat už malé děti, výjimkou ale nejsou ani starší generace. S jejich pomocí lze dělat spoustu zajímavých věcí. A tak se není čemu divit, že doba strávená „zíráním“ do mobilu není nijak zanedbatelná.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Chytré telefony mají v oblibě muži i ženy. Hrubým odhadem by se tak dalo říci, že na něm nejspíš tráví stejné množství času. Jak ale zjistil průzkum pro britskou společnost Tic Watches, tak jednoduché to není.

Větší „závislost” na svém mnohdy nejlepším příteli, telefonu, vykazují ženy, které na něm díky dostupným aplikacím, e-mailu, ale i hrám, denně tráví v průměru 4 hodiny a 42 minut, uvádí server Daily Mailu.

U mužů jsou to „pouhé” 3 hodiny a 49 minut denně, nebo chcete-li, 13 dní za rok. U žen je to neuvěřitelných 79 dní ročně. Z čistě britského pohledu jsou na tom pak nejhůř Londýňané, kteří kontrolováním a odesíláním zpráv, brouzdáním po internetu či sociálních sítích stráví celých pět hodin denně.

Fenomén doby? Sledování expartnerů na sociálních sítích

Styl

Možná si myslíte, že nejvíce času tráví lidé s telefonem v ruce o víkendu. Jak ale v souhrnné zprávě uvádí web Rescutime.com, pravdou je, že tak lidé činí většinou v týdnu.

Řada lidí kvůli něčemu vezme telefon do ruky v průměru 58krát za den, z toho neuvěřitelných 30 užití spadá na pracovní dobu. Kvůli tomu v pracovní době „promrháme” 37,5 minuty pracovního času.

Terapeut Matěj Krejčí: Kdekomu dochází, že mobil sleduje až moc, ale neumí to řešit

Zdraví

Anketa

Kolik času denně trávíte na mobilu?
Nevlastním chytrý telefon, tudíž velmi málo
14,7 %
Používám telefon jen k telefonování, tudíž méně než hodinu
14,5 %
cca 1 hodinu
10,8 %
cca 1,5 hodiny
4,1 %
cca 2 hodiny
6,4 %
cca 2,5 hodiny
4,5 %
cca 3 hodiny
3,4 %
cca 3,5 hodiny
2,2 %
cca 4 hodiny
4,9 %
cca 4,5 hodiny
1,6 %
cca 5 hodin
2 %
více jak 5,5 hodiny
9 %
nevím přesně, ale je to určitě hodně času
21,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 853 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám