Hlavní obsah

Mladí muži se bojí sexuálně zkušených žen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BLOOMINGTON

Jen skutečně sebevědomý mladý muž se odhodlá ke vztahu se starší ženou. Podle amerických odborníků totiž zajíčci příliš dbají na svou pověst a sexuálně zkušeným ženám se vyhýbají. Bojí se prý, že by jejich zbrklé mládí mohlo získat špatnou postelovou reputaci.

Článek

Na druhou stranu, starší muži dávají zkušeným protějškům přednost, připadají jim mnohem přitažlivější. Muži jsou také při výběru ženy s postupujícím věkem mnohem vybíravější. Vyplynulo to ze studie amerických psychologů z Kinseyho institutu při Indiana University.

Muži ze sledovaného vzorku byli rozděleni do tří skupin podle věku: 18 až 24, 25 až 45 a 46 a více let. Z analýzy výsledků také vyplynulo, že muži se v preferencích mezi sebou výrazně liší. To, co připadá jednomu úžasné a atraktivní, může nechat druhého chladným.

Citlivost u mužů je různá, ne všichni muži reagují stejně

Rozhodně prý neplatí, že by všichni muži byli stejně citliví vůči těmtýž stimulům. Některé muže stresovalo, když jim hrozilo, že je při sexu někdo uvidí, jiné to naopak nesmírně vzrušovalo.

Navíc odborníci z Indiany zjistili, že ne vždy je erekce symbolem dostatečného sexuálního vzrušení. Spousta mužů totiž uvedla, že měla erekci, i když neměla zájem o protějšek nebo se necítila vzrušená.

Odborníci se příliš nevěnují rozdílům mezi muži

„Největším závěrem z této studie je fakt, že stejně jako ženy se muži mezi sebou velmi liší. Vědci mají tendenci zaměřovat se především na rozdíly mezi muži a ženami, zatímco nevěnují žádnou pozornost rozdílům jen mezi muži nebo jen mezi ženami,“ tvrdí doktor Erick Janssen.

Studie byla publikována v odborném časopise Archives of Sexual Behavior.

Anketa

Máte mladšího nebo staršího partnera/manžela?
Mladšího
36,7 %
Staršího
40,9 %
Jsme zhruba stejně staří
22,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2553 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Co způsobuje špatnou erekci

V České republice má přibližně milión mužů poruchu erekce. Je to zhruba polovina mužské populace ve věku od 35 do 65 let. Později bývá porucha ještě horší....

Posilování zabrání impotenci

Cvičení a posilování je výhodné pro ženy i muže kvůli dobré kondici a prevenci srdečních onemocnění, proti mrtvici, diabetu, obezitě, vysokému krevního tlaku,...

Výběr článků

Načítám