Hlavní obsah

Miluje mě? Existuje šest způsobů, jak to zjistit

Novinky, lin

Už nějakou dobu chodíte s mužem, do kterého ale doopravdy nevidíte? Pokud s někým trávíte mnoho svého času, není divu, že vás napadá otázka, jestli vás dotyčný miluje. Jak rozeznat muže, kteří to s vámi nemyslí vážně, od těch, kteří chtějí věrně stát po vašem boku?

Foto: Profimedia.cz

Některé vztahy nejsou v začátcích čitelné.

Článek

Pokud váš partner neumí dávat emoce příliš najevo, není divu, že ve vás zaseje semínko pochybností. Jak poznat, že o vás opravdu stojí?

1. Chce být vaším hrdinou

Většina mužů má hluboce v DNA zakořeněno, že chtějí být užiteční. A to zejména osobám, na kterých jim záleží. Chtějí být vašimi hrdiny, vyřešit všechny problémy a dokázat tak, že si zaslouží vaši lásku.

Pokud muž nechce být vaším dennodenním hrdinou, pak o vás zjevně nemá velký zájem, nebo je emocionálně nedostupný a není schopný se stát součástí vašeho života.

2. Pracuje na tom, aby vám udělal radost

Jeho úkolem není vás dělat šťastnou – to je váš úkol. Muž, který vás ale miluje, bude chtít vědět, co vás dělá šťastnou, a bude mu záležet na vašich pocitech. Ne nadarmo se říká: šťastná žena, šťastný život.

3. Poslouchá, jak se cítíte a co potřebujete

Mnoho mužů nedokáže pochopit, jak se žena cítí. Místo toho jsou zmatení a nedokážou v těchto emocionálních bytostech najít logiku. To, jak reaguje muž na vaše pocity, proto podle Yourtango svědčí o samotném vztahu k vám.

Pokud vás rád poslouchá a reaguje na vaše potřeby, pak je jisté, že vás opravdu miluje. Možná vás ne vždy pochopí, ale pokud i tak chce vědět, co prožíváte a jak vás může uklidnit, pak je to trefa do černého.

4. Je ochoten vám věci vynahradit

Každý dělá chyby. Důležité ale je, jak se k nim člověk postaví. Muž, který vás miluje, bude ochoten přiznat svoji chybu, omluvit se za ni a případně vám svoje chování vynahradit. Přebírání odpovědnosti za své chování je ve vztahu velmi důležité a signalizuje, že vám na druhém záleží.

5. Nemění vás

Už jste se někdy setkala s mužem, který vám tvrdí, jak vás miluje, zároveň má ale tendenci měnit všechno, od vašeho šatníku přes vaše koníčky i přátele? Takový muž nemiluje vaši osobu, ale je zamilovaný do představy, do fantazie o vás.

6. Je ochoten pracovat na konfliktu

Konflikt je přirozenou součástí každého intimního vztahu. V případě, že je ale ignorován, je vysoce pravděpodobné, že bude bublat pod povrchem, a když hrnec přeteče, může vážně poškodit váš vztah.

Pokud se váš muž vždy snaží prosadit svoji pravdu za každou cenu a není s ním možné dojít kompromisu nebo se o problému vůbec bavit, dejte si pozor. Jeho chování totiž hraničí s diktátorstvím.

Muž, který vás miluje, bude naopak ochoten mluvit o konfliktech, jakmile se objeví. Společné řešení navíc vaši lásku prohloubí.

Reklama

Související témata:

Související články

Podle čeho si dnešní muži vybírají ženy

Pokud byste před deseti lety položili mužům otázku ohledně jejich oblíbeného vzhledového typu ženy, nejčastěji by vám odpověděli, že přednost dávají ženám buď...

Výběr článků

Načítám