Hlavní obsah

Mexičanky zanedbávají péči o domácnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MEXIKO

Mexická škola v hlavním městě nabízí speciální kurzy, v nichž se dívky mohou naučit, jak být vzornými manželkami. Doučování, které se koná vždy odpoledne, je určeno zájemkyním od třinácti do osmnácti let.

Foto: Petr Prokorát

DJ Šáňa je zárukou dobré zábavy

Článek

Žačky se v kurzech naučí dobře vařit, šít a žehlit. Rovněž se dozvědí, jak správně pečovat o dítě, vkusně naaranžovat květinovou výzdobu či vyšít iniciály, napsal list Las Ultimas Noticias.

Kariéra je přednější

Lektorka Tota Topete vysvětlila, že podobné činnosti jsou na ústupu, proto byly kurzy domácích prací zavedeny. Podle ní mají Mexičanky sklon soustředit se na budování kariéry a péči o domácnost zanedbávají.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Myslíte si, že ženy kvůli budování kariéry zákonitě zanedbávají domácnost?

"V současné době chce každá žena pracovat, ale to zkrátka není možné, jestliže je manželkou nebo matkou. Nemyslí pak na to, jak pečovat o manžela, a to by mohlo vést k rozvodu," varuje profesorka.

Anketa

Myslíte si, že ženy kvůli budování kariéry zákonitě zanedbávají domácnost?
Ano
43,6 %
Ne
46,6 %
Nevím
9,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 654 čtenářů.

Reklama

Související články

Muž u dřezu je pro ženu přitažlivější

Muži, kteří pomáhají v domácnosti, se stávají pro své manželky sexuálně přitažlivějšími. Rovněž poskytují velmi pozitivní výchovný příklad svým dětem, tvrdí...

Domácí úklid může způsobit astma

Každá žena potvrdí, že domácnost se jednou za čas prostě uklidit musí. Hospodyňky přitom zřejmě vůbec netuší, že si domácím úklidem mohou zadělat na velké...

Výběr článků

Načítám