Hlavní obsah

Masturbace je nejen zdravá, ale také léčivá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chicago

Dlouhodobě se ví, že je masturbace zdravá a všechny mýty o její škodlivosti byly vyvráceny. Stále častěji se ale odborníci zaměřují na výzkum masturbace jako možné léčby některých symptomů jiných chorob. Zvláště u žen může mít totiž blahodárný vliv třeba v období menstruace.

Foto: Profimedia.cz

Masturbace ulevuje od stresu, uklidňuje před spánkem a navíc buduje pozitivní vztah k vlastnímu tělu.

Článek

McKinleyho zdravotní centrum při University of Illinois se výzkumem masturbace zabývá dlouhodobě. Jako sebeukájení či onanii lze označit jakékoli dráždění vlastních pohlavních orgánů kvůli potěšení. Podle lékařů masturbace ulevuje od stresu, uklidňuje před spánkem a navíc buduje pozitivní vztah k vlastnímu tělu.

Masturbace má ale také léčivé účinky ve smyslu úlevy od nepříjemných symptomů například při menstruaci. Ženy, které v době menstruace masturbují, prý pociťují méně napětí a bolesti.

Nejlepší lék na sexuální poruchy

Masturbace je ale také velmi důležitá pro zdravý psycho-sexuální život v době, kdy člověk nechce nebo z nejrůznějších příčin nemůže mít sexuálního partnera.

Zlepšuje sexuální funkce, neboť prokrvuje pohlavní orgány, zásobí je krví a kyslíkem, může být léčbou různých sexuálních poruch a ženám pomáhá dosáhnout orgasmu. U mužů naopak pomáhá zvládat předčasnou ejakulaci a učí ovládat vlastní vzrušení.

„Neexistují žádné škodlivé vedlejší účinky masturbace,“ tvrdí odborníci z McKinleyho lékařského centra.

A rozhodně prý neplatí mýty, že masturbují jen lidé bez sexuálních partnerů či ti, kteří jsou společensky vyřazení. Masturbace nevede k žádným fyzickým a psychickým chorobám, neškodí jedinci ani partnerskému sexu. Mužům nemůže při nadměrné masturbaci dojít sperma, naopak se jeho produkce se zvyšující se frekvencí ejakulací zvyšuje.

Reklama

Související témata:

Související články

Masturbace chrání muže před rakovinou prostaty

Australští vědci opět zdůraznili, že masturbace je u mladých mužů velmi zdravá. Chrání totiž prostatu před vznikem rakoviny v pozdějších letech. Ačkoli před...

Výběr článků

Načítám