Hlavní obsah

Manželé oslavili osmdesátileté výročí od svatby polibkem

Novinky, lin

Manželé Kingstonovi z anglického města Blackford oslavili 1. června osmdesát let od svatby. Jedná se o jeden z nejdéle trvajících svazků ve Velké Británii. Společně mají pět dětí, 11 vnoučat, 28 pravnoučat a 14 prapravnoučat. Významné jubileum stvrdili polibkem.

Vztah berou s humorem.

Článek

Poprvé se manželé Nancy a Eric Kingstonovi setkali v roce 1938. V té době byl předsedou vlády Neville Chamberlain a na trůně seděl král král Jiří VI. První krok přitom udělala Nancy, která poprosila svého bratra, aby je seznámil.

„Vyšel z farmy a řekl Erikovi, že na něj čekám na mostě. To byl ten moment,“ vzpomíná Nancy Kingstonová, která v říjnu oslaví sté narozeniny. Svazek je i po tolika letech stále plný lásky. „Pořád se milujeme. Rádi se držíme za ruce a dnes ráno mě manžel probudil polibkem,“ dodává pro BBC.

Na zámku v Kuníně ožila dávná love story

Cestování

Jejich syn Stephen Kingston, který s nimi žije o nich tvrdí, že jsou stále čilí. „Neustále se zajímají o to, co se kolem nich děje. I proto si člověk nepřipouští jejich věk,“ říká Stephen a dodává, že rodiče jsou pro něj velkým zdrojem inspirace. „Mají silné tradiční rodinné hodnoty.“

Výročí bohužel připadlo na datum, kdy se Velká Británie stále potýká s koronavirovou pandemií. Manželé tak nemohli přivítat všechny své potomky u sebe doma. Kvůli dodržování pravidel sociálního distancování se proto příbuzní a přátelé alespoň shromáždili na zahradě a pogratulovali tak páru alespoň tímto způsobem k významnému jubileu. „Je to návštěva zabalená smutkem. Rád bych je oba objal a pogratuloval,“ smutní druhý syn Dennis Kingston.

Reklama

Související články

Na zámku v Kuníně ožila dávná love story

Životní příběh chudé dívky Marie Zdražilové z Otic u Opavy, která se zamilovala do lankraběte z Fürstenberga a stala se tak šlechtičnou, ožívá nově ve zdech...

Výběr článků

Načítám