Hlavní obsah

Maličkosti, které nenápadně ničí vztah

Novinky, bok

Často slýcháme, že k tomu, aby vztah fungoval, jsou zapotřebí dva. Málokdo si ale uvědomuje, že prvopočáteční problémy začínají u jednoho z partnerů. Může to začít pomalu, maličkostmi, které nikomu nepřijdou důležité. Jejich opakování ale může časem přerůst v problém, který vztah doslova rozloží.

Foto: Profimedia.cz

I nevinná malá tajemství, která budete sdílet s někým jiným než s partnerem, se mohou negativně podepsat na kvalitě vztahu.

Článek

Drobností a nevinných maličkostí, které mohou ve výsledku všechno zničit, je celá řada. Na serveru Eligible magazine se ale zaměřili na tři nejčastější z nich.

Nevinná tajemství

Na začátku vztahu sdílíte všechno společně. Dělíte se do detailu o své touhy i starosti, partner je pro vás bezpečným přístavem. Není problém s ním mluvit o tom, co vás u něj rozčiluje, co na něm milujete. Čas umíte dělit rovnoměrně mezi něj a své přátele, neexistují mezi vámi žádná tajemství.

Postupem času se ale najdou maličkosti, o kterých se s partnerem najednou nechcete bavit. Z nevinných malých tajemství se může stát o to větší problém, pokud si najdete někoho, s kým se o stejných věcech bavit budete. Partnera tak najednou ve vašem životě může začít nahrazovat někdo jiný dříve, než se nadějete.

Když mizí snaha líbit se partnerovi

Pamatujete si, jak byl pro vás vzhled na prvním rande tou nejdůležitější věcí na světě? Uspěla jste, všechno vyšlo a nový vztah začal podle vašich představ. Jak čas ubíhá, člověk ve vztahu zpohodlní a získá pocit, že má partnera jistého. Tytam jsou najednou snahy zaujmout…

Je ale zajímavé, že na schůzky s kamarádkami je vzhled důležitý vždy. Proč by tedy neměl být důležitý i u partnera, i po měsících či letech vztahu? Když se z jakékoli schůzky s partnerem stane automatická záležitost a snaha zaujmout a líbit se se vytratí, pak to může být základ budoucích problémů.

Dnes ne drahoušku

Sex by měl být tou nejpřirozenější věcí na světě, přesto se z něj často stává téma, o kterém nechtějí mnohé páry diskutovat. Problémy pak na sebe nenechávají dlouho čekat. Četnost milování se snižuje, vášeň se vytrácí. A člověk si stále častěji hledá důvody, proč nemá na milování chuť.

Jste unavená, partner vám doma s ničím nepomáhá, v práci to je otrava, důvod se vždy nějaký najde. Je třeba si ale uvědomit, že čím více bude vzájemná intimita na druhé koleji a partneři budou o celé situaci odmítat mluvit, o to více se to bude podepisovat na kvalitě vztahu. A je jedno, jak moc ve skutečnosti svého partnera stále milujete.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám